Jordánské kuře

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso řízek
    • skořice
    • česnek
    • cibule
    • sůl
    • brambory
    • kečup - jemný nebo 2 dcl červeného vína

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a obalíme ve skořici. Na vymazaný plech poklademe řízky, posypeme česnekovými a cibulovými plátky a celé pokryjeme brambory, které jsme nakrájeli také na plátky, pokmínovali a osolili. Podlijeme vínem, nebo kečupem rozmíchaným s vodou a pečeme v troubě. (Občas podlejeme vodou).
2
Kdo nemá rád skořici a její pikantnost, tak by mohl být zklamaný. Mě to chutnalo tak nějak orientálně. Nezařazuji běžně do jídelníčku, ale ráda se k tomuto receptu vracím.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    31. 10. 2007 20:31

    Tento recept je skoro stejný jako Kyperské kuře,jen byl tady přidán podstatně dřív a tohle kuře upečené podle tohoto receptu je vynikající.Luky

  • K.
    K. |

    3. 4. 2007 09:13

    Tento recept znám již dlouho akorát s tím rozdílem, že je možné použít i naporcované kuře (bez kůže). Když jsem ho dělala poprvé bála jsem se toho obalování v čisté skořici, ale zcela zbytečně. Při pečení kuře přijme do sebe pouze její aroma, skořice sama se nespeče, nýbrž vstřebá do rajčatového výpeku (v mém receptu používám nikoliv kečup či víno, ale rajčatový protlak). Je to opravdu vynikající chuť - všem doporučuji :o)