Autor:

Jelítková roládka

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Kroupové jelito
1-2 záleží na velikosti
1 ks
Bramborové knedlíky v prášku 1 ks
Cibule 2 ks
Česnek 2 stroužek
Majoránka 2 lžička
Slunečnicový olej  
Pepř mletý  
Sůl  
Alobal  
Potravinářská folie 1 ks
Jelítková roládka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit.
Následně přidáme vymačkané jelítko a prohřejeme. Ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, solí.
Pokud je směs příliš mastná, tak slijeme přes cedník přebývající omastek, na kterém můžeme posléze osmažit dozlatova zbývající cibuli.
Bramborové těsto zpracujeme dle návodu. Jen neutvoříme válečky, ale vyválíme plát o síle cca 1 cm.
Bramborové těsto potřeme souvislou vrstvou jelítkové směsy a srolujeme do roládky. Můžeme si pomoci utěrkou, nebo potravinářskou fólií.
Roládku zabalíme do alobalu, takto připravenou roládku vaříme asi 35 minut v páře.
Po uvaření roládku vyjmeme, nakrájíme na pláky, které posypeme opečenou cibulkou.
Kdo nedrží dietu, tak může jednotlivá kolečka ještě opéci a teprve zasypat cibulkou.
Jako přílohu podáváme špenát, nebo zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Jelítková roládka

Komentáře

  1. MJG   09.01.2012 | 11:49 | reagovat | závadný

    Tak jsem to letos na silvestra konecne vyzkousela. Testo jsem udelala z varenych brembor, ne z pytliku. Jednu roladu jsem zkusila uvarit ve vode, druhou upekla na plechu,vysledek srovnatelny, proste vynikajici. I ti, co jelita moc nemusi, si pochvalovali. Doporucuji jelita hodne okorenit, nebat se toho, protoze bramborove testo to snese. :-*

  2. MIRKA AKRIM   29.09.2010 | 11:07 | reagovat | závadný

    To vypada fakt zajimave, asi to vyzkousim, mam v mrazaku jelita od zabijacky.

  3. Petr Stránský   18.09.2009 | 17:36 | reagovat | závadný

    Tak jsem to prubnul - dostal jsem domácí jelita a ty co nikdo nesžr.. jsem použil na tuhle roládu. No to prostě nemá chybu. Teplé i studené, i když na studeno zbylo jen pár kousků. Jen jsem nepoužil bramborové těsto z pytliku, ale klasiku z vařených a syrových brambor, nevařil jsem v alobalu, ale v ubrousku v páře.

  4. Mirek Adamec   17.02.2008 | 13:16 | reagovat | závadný

    Vylepšil jsem to - na rozválené br. těsto jsem dal angilkou. Výborné !!!

  5. Majka Rončáková   13.02.2008 | 14:16 | reagovat | závadný

    Vypadá to moc dobře, udělám. Zkoušela jsem to i s masem z uzených zeber, když se mi nechtělo dělat knedlíky.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web