Autor:

Jedlá pohanka

Snadné
Ingredience
Pohanka
loupaná
2 hrnek
Mražená zelenina
(mrkev, květák, brokolice)
1 balení
Jarní cibulka  
Sůl  
Pepř mletý  
Podravka
s bylinkami nebo mix oregáno, bazalka
 
Sýr
nebo uzené tofu či uzený tempeh
 

Postup přípravy:

Na pánvi na sucho opražíme pohanku a zalejeme čtyřmi hrnky vody a vaříme zhruba dvacet až třicet minut, přisypeme mraženou zeleninu a bílou část cibulek a vaříme dalších deset minut. Okořeníme, osolíme. Sundáme z plotny a necháme dojít pod pokličkou.

Na talíř navršíme směs, posypeme sýrem dle libosti a zelenou částí cibulek.

Jde o lehké jídlo a myslím, že zachutná i odpůrcům zrní obzvlášť, když budete podávat s uzeným Tempehem.

Jako „přílohu“ doporučuji nakládanou řepu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Jedlá pohanka

Komentáře

  1. smejko   11.09.2014 | 11:51 | reagovat |

    pohanka bola perfektna zo zeleninou a hubovou omackou a k tomu sme mali niesany salat z cerstvej zeleniny.mnam

  2. zuzana   31.05.2007 | 16:56 | reagovat |

    nejlepsi je pohanka s houbovou omackou a kousky hub/doporucuju

  3. Anonym   31.05.2007 | 16:54 | reagovat |

    nejlepsi je pohanka s houbovou omackou -mnam

  4. Anonym   14.05.2007 | 5:34 | reagovat |

    Pohanku jsem zatím zkusila jen jako zavářku do polívky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web