Autor:

Játra na slanině a tymiánu

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Brambory
množství dle počtu a apetitu strávníků
 
Vepřová játra  
Jablka  
Rajčata  
Slanina  
Cibule  
Česnek  
Tymián  
Worcestrová omáčka  
Sůl  
Pepř mletý  
Slunečnicový olej  
Máslo  
Zelená nať  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na talíř stranou. Na tutéž pánev přidáme máslo a opečeme v ní po obou stranách do hněda plátky jater, která jsme předtím okořenili. Přidáme stranou k bramborám. Na pánev přidáme trochu oleje a osmažíme cibuli, slaninu a česnek (pokrájené). Přidáme nahrubo nasekané oloupané jablko, osmahneme, vmícháme pokrájená rajčata, tymián a worchestrovou omáčku. Přivedeme k varu a pomalinku vaříme cca 3-4 minuty. Pak vrátíme na pánev do omáčky brambory, navrch položíme plátky jater která osolíme, zakryjeme a necháme ještě chvilku prohřát. Při podávání posypeme jídlo sekanou zelenou natí.
Rychlé jednoduché jídlo. Navíc se dá zužitkovat zbytek brambor a pak k jídlu přidat chleba, nebo se dají brambory uvařit předem. Worchester a jablka vytvoří mňam šťávičku!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Játra na slanině a tymiánu

Komentáře

  1. Tiba   14.01.2013 | 18:28 | reagovat | závadný

    absolutně dokonalé!! jednou jsem to jedla v jemenu a až ted jsem se dostala k receptu. Připoměla jsem si dávné časy. A opravdu s použitím jehněčích jater je to s nádechem arabské kuchyně. :-[

  2. Fanfan   09.01.2011 | 11:58 | reagovat | závadný

    Vynikající jídlo, dělala jsem už několikrát, játra používám drůbeží a nemá to chybu. :-)

  3. Slávek Kouřil   23.02.2007 | 13:13 | reagovat | závadný

    Vymazlený recept.Použil jsem játra jehněčí a němělo to absolutně chybu. 1*

  4. Martina S.   22.11.2006 | 9:10 | reagovat | závadný

    Výborné. Všem chutnalo. Místo slaniny jsem raději použila špekáček - a máte pravdu, na druhý den nic nezbylo.

  5. Marti   18.11.2006 | 19:18 | reagovat | závadný

    Tento recept jsem již dávno zařadila mezy ty nejoblíbenější".Takže dodatečně Díky

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web