Autor:

Játra na slanině a tymiánu

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Brambory
množství dle počtu a apetitu strávníků
 
Vepřová játra  
Jablka  
Rajčata  
Slanina  
Cibule  
Česnek  
Tymián  
Worcestrová omáčka  
Sůl  
Pepř mletý  
Slunečnicový olej  
Máslo  
Zelená nať  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na talíř stranou. Na tutéž pánev přidáme máslo a opečeme v ní po obou stranách do hněda plátky jater, která jsme předtím okořenili. Přidáme stranou k bramborám. Na pánev přidáme trochu oleje a osmažíme cibuli, slaninu a česnek (pokrájené). Přidáme nahrubo nasekané oloupané jablko, osmahneme, vmícháme pokrájená rajčata, tymián a worchestrovou omáčku. Přivedeme k varu a pomalinku vaříme cca 3-4 minuty. Pak vrátíme na pánev do omáčky brambory, navrch položíme plátky jater která osolíme, zakryjeme a necháme ještě chvilku prohřát. Při podávání posypeme jídlo sekanou zelenou natí.
Rychlé jednoduché jídlo. Navíc se dá zužitkovat zbytek brambor a pak k jídlu přidat chleba, nebo se dají brambory uvařit předem. Worchester a jablka vytvoří mňam šťávičku!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Játra na slanině a tymiánu

Komentáře

  1. Tiba   14.01.2013 | 18:28 | reagovat |

    absolutně dokonalé!! jednou jsem to jedla v jemenu a až ted jsem se dostala k receptu. Připoměla jsem si dávné časy. A opravdu s použitím jehněčích jater je to s nádechem arabské kuchyně. :-[

  2. Fanfan   09.01.2011 | 11:58 | reagovat |

    Vynikající jídlo, dělala jsem už několikrát, játra používám drůbeží a nemá to chybu. :-)

  3. Slávek Kouřil   23.02.2007 | 13:13 | reagovat |

    Vymazlený recept.Použil jsem játra jehněčí a němělo to absolutně chybu. 1*

  4. Martina S.   22.11.2006 | 9:10 | reagovat |

    Výborné. Všem chutnalo. Místo slaniny jsem raději použila špekáček - a máte pravdu, na druhý den nic nezbylo.

  5. Marti   18.11.2006 | 19:18 | reagovat |

    Tento recept jsem již dávno zařadila mezy ty nejoblíbenější".Takže dodatečně Díky

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové, nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové, nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web