Játra na česneku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová játra
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 50
      ml červené víno
    • 200
      ml vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra očistíme a odblaníme, opláchneme je a nakrájíme na menší kousky (např. na menší nudličky). Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme ostrým nožem nadrobno. Na pánvi rozpálíme sádlo a nakrájená játra na něm krátce opečeme. Přidáme cibulku a česnek a vše ještě orestujeme. Játra zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vínem a vývarem. Na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Nakonec ochutíme mletým červeným pepřem, solí a dle chuti přidáme sojovou omáčku.
2
Podáváme s opečeným chlebem nebo vařenými bramborami.
Zařazení: Maso Vnitřnosti Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.