Jáhlové kuličky II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek jáhly
    • 1
      balíček čokoláda na vaření
    • 1
      šálek kokos na obalení
    • hnědý rum nebo rumová tresť
    • 1
      špetka sůl
    • voda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si jáhly podle návodu (spařit vroucí vodou a pak vařit cca 10 minut ve slané vodě). Vznikne kaše, ze které je nutné vymačkat co nejvíce vody. Do horkých jáhel vložíme na kousky rozlámanou čokoládu na vaření, ta se tam rozpustí a přidáme rum dle chuti.
2
Když hmota zchladne, tak aby v rukou nepálila, tvoříme kuličky a obalíme je v kokosu. Necháme ztuhnout na chladném místě. Lze přisladit medem, ale nemusí být.

Komentáře k receptu

  • Markéta Sršňová
    Markéta Sršňová |

    17. 12. 2009 08:51

    Super recept, kuličky nejsou moc skladké, což je příjemná změna!Jen jsem se chtěla zeptat, jak byste je skladovali, v ledničce? Díky!

  • Lucie
    Lucie |

    8. 11. 2007 09:46

    Aleno, sítem

  • Marie Pivoňková
    Marie Pivoňková |

    4. 9. 2007 16:22

    Bezva, dík za nápad.

  • Alena Kořínková
    Alena Kořínková |

    20. 5. 2007 12:17

    Jak se prosím vymačkává voda z ještě horkých jáhel? Předem děkuji za tip.