Autor:

Jablkový perník II.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1/2 kg
Prášek do perníku 1 ks
Jedlá soda 1 lžička
Vejce 1 ks
Cukr 220 g
Mléko 3 dl
Jablka 4 ks
Rostlinný olej 5 lžíce
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vajíčko a cukr ušleháme do pěny a pomalu přidáváme olej. Do hmoty střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do perníku a sodou nebo kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto a nakonec vmícháme nahrubo strouhaná jablíčka. Promícháme a vylijeme na plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na mírnější plamen asi 30 minut. Zkoušíme špejlí.
Hotový perník necháme prochladnout a můžeme polít citronovou nebo čokoládovou polevou. Výborný je též, když jej rozřízneme a promažeme džemem a jen posypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Churros s kávovou čokoládou Kávové dobroty na nedělní odpoledne Články z

Komentáře k receptu: Jablkový perník II.

Komentáře

  1. Anonym   14.10.2007 | 16:51 | reagovat |

    Dobrý den, nechybí tam náhodou kakao?

    1. Suzic   04.11.2011 | 11:40 | reagovat |

      zajisté nechybí, ani my jej do perníku necpeme...
      :-|

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web