Jablkový perník II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 1
      ks prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      ks vejce
    • 220
      g cukr
    • 3
      dl mléko
    • 4
      ks jablka
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vajíčko a cukr ušleháme do pěny a pomalu přidáváme olej. Do hmoty střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do perníku a sodou nebo kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto a nakonec vmícháme nahrubo strouhaná jablíčka. Promícháme a vylijeme na plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na mírnější plamen asi 30 minut. Zkoušíme špejlí.
2
Hotový perník necháme prochladnout a můžeme polít citronovou nebo čokoládovou polevou. Výborný je též, když jej rozřízneme a promažeme džemem a jen posypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Suzic
    Suzic |

    4. 11. 2011 11:40

    zajisté nechybí, ani my jej do perníku necpeme... :-|

  • Anonym
    Anonym |

    14. 10. 2007 16:51

    Dobrý den, nechybí tam náhodou kakao?