Autor:

Jablkový perník II.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1/2 kg
Prášek do perníku 1 ks
Jedlá soda 1 lžička
Vejce 1 ks
Cukr 220 g
Mléko 3 dl
Jablka 4 ks
Rostlinný olej 5 lžíce
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vajíčko a cukr ušleháme do pěny a pomalu přidáváme olej. Do hmoty střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do perníku a sodou nebo kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto a nakonec vmícháme nahrubo strouhaná jablíčka. Promícháme a vylijeme na plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na mírnější plamen asi 30 minut. Zkoušíme špejlí.
Hotový perník necháme prochladnout a můžeme polít citronovou nebo čokoládovou polevou. Výborný je též, když jej rozřízneme a promažeme džemem a jen posypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Jablkový perník II.

Komentáře

  1. Anonym   14.10.2007 | 16:51 | reagovat | závadný

    Dobrý den, nechybí tam náhodou kakao?

    1. Suzic   04.11.2011 | 11:40 | reagovat | závadný

      zajisté nechybí, ani my jej do perníku necpeme...
      :-|

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web