Jablkovo-ořechový koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 250
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • ořechy Krájené
    • 7
      ks jablka 5-7
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      ks bílek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3 těsta rozválíme na plech, zbylou třetinu dáme na 10 i více minut do mrazáku, aby se dalo strouhat.
2
Těsto na plechu poyspeme krájenými ořechy a rozinkami. Na to nastrouháme jablka a pokapeme rumem. Ze čtyř bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Sníh zlehka natřeme na jablka a na to vše nastrouháme těsto z mrazáku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme. Po upečení zlehka jen tak cik-cak pokropíme rozehřátou čokoládou.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Marketa
    Marketa |

    10. 9. 2007 20:44

    Klasicky Hrabencin strudl, akorat s orechy. Uz je tady v receptech nekolikrat. Jinak ale moc dobry kolac.