Autor:

Jablečný mouřenín

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 300 g
Cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 ks
Hera 100 g
Vejce 2 ks
Kakao 2 lžíce
Hnědý rum 2 lžíce
Zakysaná smetana 1 ks
Prášek do pečiva 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Cukr, máslo, vejce rozšleháme ručním šlehačem. Přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao, zakysanou smetanu. Zdá-li se těsto řidší můžeme místo mléka přidat ještě rum. Rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech.

Na těsto dát nahrubo (vymačkám z nich ještě šťávu) nastrouhaná jablka. Dáme péct. Na ještě horký moučník nalijeme čokoládovou polevu. Poleva se totiž krásně vsaje do jablek. Moučník je vynikající, určitě ho vyzkoušejte a napište jak se povedl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Jablečný mouřenín

Komentáře

  1. Zuzana   26.02.2016 | 19:41 | reagovat | závadný

    Výborná. Dělala jsem ji poprvé a zcela jistě ne naposled :) Měla obrovský úspěch :) Kombinace jablek a čokolády je fakt skvělá !!!!!!

  2. Berča   21.06.2012 | 11:01 | reagovat | závadný

    A nepřipadá vám chuť těsta jako na "krtkův dort"? Akorát by chtělo, aby někdo vymyslel tu šlehačkovo-banánovou dobrohu nahoru. ;-)

  3. martincovaj   21.04.2012 | 20:32 | reagovat | závadný

    Tak ta je luxusní. Použela jsem Čokoládovou polevu na dorty od Ivy Přikrylové.

  4. dudysek   23.01.2012 | 18:16 | reagovat | závadný

    Dávám jedničku, protože tento koláč je opravdu výborný !!! Jablka jsem nevyšťavila, posypala skořicí, ořechy, hrozinkami a na konec polila domácí čoko polevou (cukr, kakao, máslo, rum), která byla řidší, takže není vidět, ale je krásně vpitá a manžel se nemůže zastavit v sebeládování :). Píšu do osobní kuchařky, bomba!

  5. Kateřina Zubrycká   18.01.2008 | 13:45 | reagovat | závadný

    Výborný!!Peču už podruhé.Díky za recept :)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web