Autor:

Jablečný mouřenín

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 300 g
Cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 ks
Hera 100 g
Vejce 2 ks
Kakao 2 lžíce
Hnědý rum 2 lžíce
Zakysaná smetana 1 ks
Prášek do pečiva 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Cukr, máslo, vejce rozšleháme ručním šlehačem. Přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao, zakysanou smetanu. Zdá-li se těsto řidší můžeme místo mléka přidat ještě rum. Rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech.

Na těsto dát nahrubo (vymačkám z nich ještě šťávu) nastrouhaná jablka. Dáme péct. Na ještě horký moučník nalijeme čokoládovou polevu. Poleva se totiž krásně vsaje do jablek. Moučník je vynikající, určitě ho vyzkoušejte a napište jak se povedl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Jablečný mouřenín

Komentáře

  1. Zuzana   26.02.2016 | 19:41 | reagovat |

    Výborná. Dělala jsem ji poprvé a zcela jistě ne naposled :) Měla obrovský úspěch :) Kombinace jablek a čokolády je fakt skvělá !!!!!!

  2. Berča   21.06.2012 | 11:01 | reagovat |

    A nepřipadá vám chuť těsta jako na "krtkův dort"? Akorát by chtělo, aby někdo vymyslel tu šlehačkovo-banánovou dobrohu nahoru. ;-)

  3. martincovaj   21.04.2012 | 20:32 | reagovat |

    Tak ta je luxusní. Použela jsem Čokoládovou polevu na dorty od Ivy Přikrylové.

  4. dudysek   23.01.2012 | 18:16 | reagovat |

    Dávám jedničku, protože tento koláč je opravdu výborný !!! Jablka jsem nevyšťavila, posypala skořicí, ořechy, hrozinkami a na konec polila domácí čoko polevou (cukr, kakao, máslo, rum), která byla řidší, takže není vidět, ale je krásně vpitá a manžel se nemůže zastavit v sebeládování :). Píšu do osobní kuchařky, bomba!

  5. Kateřina Zubrycká   18.01.2008 | 13:45 | reagovat |

    Výborný!!Peču už podruhé.Díky za recept :)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web