Autor:

Italské protlačované nudle - passatelli

10 minut PT0H10M
Snadné
Ingredience
Strouhanka 130 g
Strouhaný parmazán
nebo Grana Padano
130 g
Vejce 3 ks
Muškátový oříšek  
Citronová kůra
neni nutno
 
Vývar
hovezi, drubezi, zeleninovy... , mnozstvi podle poctu osob
 
Italské protlačované nudle - passatelli

Postup přípravy:

V míse smíchame strouhanku, sýr, vejce, půl lžičky strouhaného muškátového oříšku, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto (záleží, jak máme jemnou strouhanku, množství strouhanky a sýru by mělo být půl na půl). Pokud se těsto lepí, přidáme strouhanku, pokud je příliš pevné, přidáme vývar. Těsto necháme chvíli odpočinout, pokud jej hned nepoužijeme, zabalíme do folie. Těsto protlačujeme přes lis na brambory, vždy po 2-3 centimetrech odkrojíme nožem, protlačujeme rovnou do vařícího vývaru. Vaříme pár minut a podáváme. Každou porci ještě můžeme posypat trochou sýru.

Passatelli se používají jako zavařka do hovězího či jiného vývaru. Tohle množství je pro 4-5 osob. Do těsta můžeme také přidat nastrouhanou kůru z citronu. K protlačování těsta lisem doporučuji přizvat mužskou ruku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Reklama
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Italské protlačované nudle - passatelli

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které nepatří do lednice! Zima jim škodí 10 potravin, které nepatří do lednice! Zima jim škodí
Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko
Jak hubnout co nejrychleji? Nakopněte metabolismus, víme jak! Jak hubnout co nejrychleji? Nakopněte metabolismus, víme jak!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web