Hruškový koláč IV.

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      kostka máslo
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 5
      lžíce voda
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr
    • 2
      hrnek mléko
    • 5
      ks hrušky zralé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z másla, mouky a vody vypracujeme těsto, vyválíme a vyložíme jím formu, na stěnách uděláme okraj. Na těsto poklademe plátky oloupaných hrušek. V kastrolku smícháme mléko, cukr a vejce. Za stálého míchání zahřejeme na mírném ohni do zhoustnutí, Nevaříme. Potom zahřátou směs nalijeme na připravené těsto s hruškami a zapečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.