HŘÍBKY PLNĚNÉ

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 12
      ks hříbky
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks šalotka krájené nadrobno
    • 100
      g šunka na kostičky
    • 50
      g slanina na kostičky
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očistíme, odřízneme kloboučky a pod kloboučky odstraníme trubky. Kloboučky povaříme 1 minutu ve vařící osolené vodě a necháme okapat. Zapékací misku vytřeme olejem a česnekem a na ní položíme hlavičky hnědou stranou dolů. Druhou stranu lehce potřeme olejem a zprudka pečeme 5 minut v troubě. Přikryjeme alobalem a pečeme za nejmírnější teploty.
2
Mezitím si připravíme nádivku: nohy hub nakrájíme nadrobno, přidáme ostatní přísady a nasekaný stroužek česneku a dobře promícháme.
3
Vzniklou směsí naplníme kloboučky hříbků a pečeme dalších 20 minut, občas pokapeme bílým vínem.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.