Hrachová polévka pro vegetariány

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hrách
    • 2
      hrst mražený hrášek
    • 1
      lžíce máslo Popř. olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule Velká
    • skořice
    • pepř mletý
    • sůl
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrách namočíme přes noc a druhý den v téže vodě uvaříme se špetkou skořice, mletého pepře a oloupanou přepůlenou cibulí (položíme do hrnce na hrách řezem dolů). Připravíme tmavší jíšku z másla a mouky, zalijeme studenou vodou a povaříme.
2
Z uvařeného hrachu vyndáme cibuli a hrách v polévce rozmixujeme. Zalijeme rozvařenou jíškou, dobře osolíme, přidáme mražený hrášek a ještě pár minut povaříme.
3
Ochutíme sójovou omáčkou a podáváme se smaženými kostičkami housky, s opečeným toustovým chlebem, jiným pečivem nebo samotnou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.