Autor:

Hovězí polévka s houbami

Střední
Ingredience
Cibule 1 ks
Česnek
Masox  
Podravka  
Vlasové nudle  
Nové koření 4 ks
Pepř celý 4 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Petržel  
Hovězí maso
hovězí oháňky
3 kg
Kořenová zelenina
nebo mražená zelenina na polévku
 
Mražené houby 1 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme a dáme vařit.

Přidáme nakrájenou zeleninu, houby, masox, případně trochu Podravky, obrané a pokrájené maso, ochutíme mletým pepřem, případně solí. Před závěrem zasypeme sekanou zelenou petrželkou.Vlasové nudle uvaříme v osolené vodě zvlášť, zcedíme, dáme do polévkové mísy a zalijeme hotovou polévkou.

Místo oháňky můžeme použít hovězí žebra (pozor polévka je pak dost tučná), drůbeží nebo králičí drůbky. A když chceme mít polévku více sváteční, stačí do ní ještě zavařit játrové knedlíčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Těstoviny s mrkví a piniovými oříšky Mrkev: Oranžové kouzlo z kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Hovězí polévka s houbami

Komentáře

  1. Jitka Malinová   20.10.2006 | 12:57 | reagovat | závadný

    Pane Jane, ale tam je napsáno, že se maso vaří hodinu a bez zeleniny. Ta se přidá až pak :-)

  2. Jan Otakar Štván-Svučický   20.10.2006 | 0:38 | reagovat | závadný

    Oháňka je samozřejmě nejlepší, ale sluší připomenout, že pokud si chceme pochutnat na dobrém mase v polévce, je skvělé též přední maso z jalovičky nebo mladého býčka. Podstatnější je ovšem to, že doporučený postup vaření (od začátku se zeleninou) je trochu nepříjemný ve výsledku: polévka je poněkud kyselá. Osobně dávám přednost delšímu vaření v obyčejném hrnci a především přidání zeleniny až v samém závěru vaření.

  3. Lenka   01.09.2006 | 18:46 | reagovat | závadný

    Jo,polévka byla dobrá,taková tradiční,hovězí.Houby to ovońěly a zpestřily.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web