Autor:

Hovězí maso s bambusem a houbami

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Hovězí maso
já použila krkovici
300 g
Mrkev 2 ks
Cibule 2 ks
Houby
nejlépe shitake, dají se použít i sterilované žampiony, nebo jsem zkoušela i čerstvou Hlívu.
1 hrst
Bambus
Někdy bambus nahrazuji sojovými výhonky
1 hrst
Pórek
cca 10 cm
 
Tmavá sojová omáčka
nejlépe přímo ta vietnamská
2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý
může být a nemusí
 
Vývar
hovězí/ kuřecí nejlépe ten co dělám na polévku Pho.
250 dl
Solamyl (bramborový škrob)
Na obalení
 
Pekingské zelí
cca 2 listy
 
Olej  
Glutamát sodný  
Hovězí maso s bambusem a houbami

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy

Nejdříve si nakrájím hovězí maso na opravdu tenké plátky (cca 0,5 cm) a ještě rozkrájíme na délku 3-4 cm. Jednotlivé kousky zlehka obalím ve škrobu, nechám odpočinout.
Nakrájím si ostatní zeleninu a houby na plátky. Cibuli překrajuji na půl a půlku ještě na 3 části a oddělím jednotlivé vrstvy od sebe.

Na pánev wok naliji olej a zprudka osmažím hovězí maso z obou stran, dokud není narůžovělé (max 5 minut). Maso vysypu do cedníku a nechám okápnout. Stejným způsobem osmahnu ostatní zeleninu (pórek a výhonky přidávám až téměř ke konci). Osmaženou zeleninu zaliji vývarem a nechám vařit, přidám hovězí maso, osolím, přidám sojovou omáčku, můžete i rybí, ale já jí nemusím, trochu opepřím.

Až se vývar z větší části vyvaří přidám pórek, (může být i jarní cibulka) a výhonky. Přidám glutamát. Případně ještě dochutím.
Podávám s jasmínovou rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4 (hodnoceno 1x)
Bramborové knedlíky s jablky a skořicí Rychlé a chutné večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Hovězí maso s bambusem a houbami

Komentáře

  1. recepty73   26.08.2016 | 10:29 | reagovat | závadný

    ...když už jste tak pohotoví s hodnocením, napište alespoň, jak se vám to (ne)povedlo...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web