Hovězí křenová roláda

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plátek hovězí maso
    • 400
      g strouhaný křen
    • 125
      g máslo
    • 200
      ml smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plát masa naklepeme a osolíme. Křen smícháme s máslem a rozetřeme na maso. Svineme do rolády a převážeme. V pekáči na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, vložíme roládu a dusíme za občasného podlévání horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou.
2
Roládu nakrájíme na plátky a podávame s brambory. Můžeme ji také nechat vychladnout a na tenké plátky nakrájenou podávat jako součást studené mísy.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucanio
    Lucanio |

    31. 3. 2013 15:15

    Křenu není potřeba dávat tolik a omáčka se mi moc nepovedla. Jako přílohu jsem použil bramborovou kaši a byl to dobrý nedělní oběd.