Autor:

Hovězí "hospodský" guláš

Střední
Ingredience
Hovězí maso
přední hovězí maso (kližka)
600 g
Cibule 700 g
Rajský protlak
nebo jeden velký
2 ks
Mletá paprika 2 balíček
Masox
čirý
 
Gulášová šťáva - kostka 3 ks
Majoránka 3 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Kmín 1 lžička
Zasmážka
sádlo s hladkou moukou
 
Voda
na podlití
 
Sádlo
lžíce
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku a zpěníme asi 10 vteřin. Potom přidáme rozetřenou majoránku, rajské protlaky, všechny kostky bujónů a lehce podlijeme. Chvíli mícháme, až maso pustí šťávu a základ začne houstnout. Potom podlijeme více a pod poklicí dusíme asi 35 minut. Následně vypneme tepelný zdroj a necháme dojít dokud „papiňák“ nezchladne a jde bez problémů (není pod tlakem) otevřít.

Vyndáme kostičky masa, šťávu rozmixujeme, zahustíme zásmažkou a šťávu provaříme asi 4 minuty (aby se ztratila chuť mouky). Maso vrátíme do hrnce, zamícháme, necháme prohřát. Guláš podáváme s knedlíkem (pečivem) sypaný bohatě cibulí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2+
4.3 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 10x)
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Hovězí "hospodský" guláš

Komentáře

  1. Ondra   28.10.2013 | 6:57 | reagovat | závadný

    No on to recept jako špatnej není - člověk ví přesně postup co tam kdy dát a tak ale kdyby se striktně řídil receptu a napral tam 2 sáčky papriky a celou lžičku pepře tak by se asi ve finále divil. Při vaření musí mít člověk trochu fantazii a když najdu v receptu návod : utři dvě vejce , tak taky nejdu pro utěrku....

  2. Pavel   19.07.2013 | 9:05 | reagovat | závadný

    No recepty tohohle typu mě baví!! Rady typu podlijeme více, nebo přidáme všechny kostky bujonů, jsou tak k prdu. A co když někdo vaří guláš poprvý?

    Tenhle recept rozhodně ne...

  3. Rosťa   30.05.2013 | 12:27 | reagovat | závadný

    Mě náhodou moc chutná, dnes ho vařím již podruhé:-) Celá rodina je nadšená, lepší nejedli

  4. Hana S.   12.04.2013 | 19:09 | reagovat | závadný

    blaf první třídy=tři kostky,dva sáčky papriky,dva protlaky :'(

    1. Qvido   13.04.2013 | 16:21 | reagovat | závadný

      Naprosto souhlasím s Hanou S. Hrůza. Kdysi se u nás tlakový hrnec používal a po 35 minutách plus dojití by z kostek masa byly nitě.

  5. dejvík   08.09.2011 | 18:01 | reagovat | závadný

    Přišli jste tady vařit a nebo se dohadovat jak se otvírá papiňák ??? Nevím proč ale vždycky si najde nijaký blb jiné téma aby se mohl dohadovat. Jináč k receptu autora velice chválím vynikající guláš !!!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web