Autor:

Hovězí "hospodský" guláš

Střední
Ingredience
Hovězí maso
přední hovězí maso (kližka)
600 g
Cibule 700 g
Rajský protlak
nebo jeden velký
2 ks
Mletá paprika 2 balíček
Masox
čirý
 
Gulášová šťáva - kostka 3 ks
Majoránka 3 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Kmín 1 lžička
Zasmážka
sádlo s hladkou moukou
 
Voda
na podlití
 
Sádlo
lžíce
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku a zpěníme asi 10 vteřin. Potom přidáme rozetřenou majoránku, rajské protlaky, všechny kostky bujónů a lehce podlijeme. Chvíli mícháme, až maso pustí šťávu a základ začne houstnout. Potom podlijeme více a pod poklicí dusíme asi 35 minut. Následně vypneme tepelný zdroj a necháme dojít dokud „papiňák“ nezchladne a jde bez problémů (není pod tlakem) otevřít.

Vyndáme kostičky masa, šťávu rozmixujeme, zahustíme zásmažkou a šťávu provaříme asi 4 minuty (aby se ztratila chuť mouky). Maso vrátíme do hrnce, zamícháme, necháme prohřát. Guláš podáváme s knedlíkem (pečivem) sypaný bohatě cibulí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.22 9 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Hovězí "hospodský" guláš

Komentáře

  1. Ondra   28.10.2013 | 6:57 | reagovat |

    No on to recept jako špatnej není - člověk ví přesně postup co tam kdy dát a tak ale kdyby se striktně řídil receptu a napral tam 2 sáčky papriky a celou lžičku pepře tak by se asi ve finále divil. Při vaření musí mít člověk trochu fantazii a když najdu v receptu návod : utři dvě vejce , tak taky nejdu pro utěrku....

  2. Pavel   19.07.2013 | 9:05 | reagovat |

    No recepty tohohle typu mě baví!! Rady typu podlijeme více, nebo přidáme všechny kostky bujonů, jsou tak k prdu. A co když někdo vaří guláš poprvý?

    Tenhle recept rozhodně ne...

  3. Rosťa   30.05.2013 | 12:27 | reagovat |

    Mě náhodou moc chutná, dnes ho vařím již podruhé:-) Celá rodina je nadšená, lepší nejedli

  4. Hana S.   12.04.2013 | 19:09 | reagovat |

    blaf první třídy=tři kostky,dva sáčky papriky,dva protlaky :'(

    1. Qvido   13.04.2013 | 16:21 | reagovat |

      Naprosto souhlasím s Hanou S. Hrůza. Kdysi se u nás tlakový hrnec používal a po 35 minutách plus dojití by z kostek masa byly nitě.

  5. dejvík   08.09.2011 | 18:01 | reagovat |

    Přišli jste tady vařit a nebo se dohadovat jak se otvírá papiňák ??? Nevím proč ale vždycky si najde nijaký blb jiné téma aby se mohl dohadovat. Jináč k receptu autora velice chválím vynikající guláš !!!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web