Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus (těsto)
    • 2
      hrnek hladká mouka (hrnek 250 ml)
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 2
      lžíce kakao dle barvy, cca
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek olej
    • 2
      ks vejce
    • tuk
  • Krém
    • 400
      g bílý jogurt
    • 300
      ml voda nebo mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink nebo smetanový
    • 1
      ks máslo změklé 250 gramů,
    • 5
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca
  • Dále
    • kakao na posypání
  • Dle chuti můžeme přidat
    • kompotované ovoce - dobře okapané
    • čokoláda
    • strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, kakao, kypřidlo a cukr smícháme, přilijeme mléko, olej, vejce a dobře promícháme (z bílků můžeme udělat sníh, není to ale nutné). Těsto nalijeme do připraveného vyššího plechu, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 160-170 stupňů, pečeme cca 30 minut, vyzkoušíme špejlí. Korpus necháme zchladnout.
2
Vodu (200 ml) a jogurt dáme do kastrolu, těsně před bodem varu přilijeme pudinky rozmíchané ve 100 ml vody, za stálého míchání uvaříme tuhý pudink, který dáme do misky, zakryjeme mikrotenem, aby se neudělal škraloup a necháme vychladit.
3
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, po částech zašleháváme vychladlý pudink v hladký krém.
4
Krém natřeme na korpus, posypeme kakaem a dáme do chladna proležet do druhého dne.
5
Dle chuti a pro obměnu můžeme do krému vmíchat oblíbené dobře okapané ovoce, nasekanou nebo nastrouhanou čokoládu (mléčnou, hořkou, Margot...) nebo během vaření můžeme do pudinku vmíchat hrst kokosu. Fantazii se meze nekladou. :-)

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    8. 4. 2017 08:42

    <3 <3 <3

  • Helena
    Helena |

    8. 4. 2017 08:41

    Výborné !!! Jdu ho péct podruhé, mizí rychle i při tom množství <3 :-P

  • Niky
    Niky |

    4. 2. 2017 21:38

    Výborné :-*

  • Renata Staňková
    Renata Staňková |

    5. 4. 2016 06:55

    Rychlé a výborné a do krému jsem nakrájela také ovoce. Použila jsem čerstvé jahody a byla to super volba, jenom množství jsem dělila dvěma, protože celý plech bysme jedli asi hoodně dlouho.

  • Simča
    Simča |

    14. 7. 2014 20:27

    BOl fakt dobrunky ja som robila puding malinovy, a jogurtu som dala 300 namiesto 400 a super 8-)

  • Klárča
    Klárča |

    17. 5. 2014 20:18

    výborná buchta, skvělý krém. Děkuji za recept

  • Kateřina Vomáčková
    Kateřina Vomáčková |

    16. 3. 2014 11:07

    Výborná buchta která se ztrácí před očima, děkuji za recept :-)

  • Veronika
    Veronika |

    7. 3. 2014 18:34

    Koláč už jsem pekla před časem a je to rychlovka bez chybičky.Recept jsem dostala od kamarádky,která si ho nemohla vynachválit a u mě má taky plusové body.Zaprvé za jednoduchost a hlavně za to,že není přeslazený.S ovocem někdy vyzkouším,to vypadá taky jedle.