Jogurtovo-rebarborový koláč

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 41
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 500
      g bílý jogurt
    • 100
      g máslo nebo Hera- rozpuštěné
    • 2
      ks vejce
    • 220
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkové aroma nebo vanilkový cukr
    • 1
      kelímek polohrubá mouka - plný kelímek od bílého jogurtu
    • prášek do pečiva
  • Drobenka:
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový cukr
    • 100
      g máslo změklé
    • tuk
    • 1
      kg rebarbora cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vlažný rozpuštěný tuk, jogurt, aroma, mouku a prášek do pečiva. Řádně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme v připraveném vyšším plechu, posypeme očištěnou(oloupanou) a na kousky pokrájenou rebarborou. Celé pak posypeme drobenkou připravenou z mouky, cukrů a másla. Dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dozlatova. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem.
2
***Pokrájenou rebarboru můžeme vmíchat rovnou do těsta, naplnit plech, pak posypat vanilkovou nebo skořicovou drobenkou a upéct.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vecernicek
    Vecernicek |

    28. 4. 2017 13:58

    Meli jsme malo rebarbory, tak jsme udelali jen pulku testa a jeste pod ni dali jeden tvaroh z vanicky. Kolac je vynikajici a davame jednicku a posleme i fotecku a dekujeme za recept.

  • Ročková
    Ročková |

    13. 12. 2016 19:54

    Reveň jsem vyměnila za jablka, přidala trochu skořice a koláč je grandiózní O:-)

  • RadkaS
    RadkaS |

    25. 5. 2016 00:05

    recept jsem objevila před rokem a peču podle něho velmi často, nejen s rebarborou, ale prakticky se vším ovocem, jak v sezóně dozrává, i s mraženým v zimě. Buchta vždy se povede, díky střídání ovoce je vždy jiná a má pokaždé obrovský úspěch. Za mne nejrychlejší a nejuniverzálnější buchta. Za recept posílám velký dík.

  • Hedvika
    Hedvika |

    16. 5. 2016 10:15

    Je výborný <3 děkuji za recept :-)

  • terez
    terez |

    13. 5. 2016 13:41

    dnes jsem koláč upekla, je moc dobrej, akorát já sem nedávala 1 kg reberbory to nevim kam by se to vešlo, dala sem asi 400g a je to tak akorát..do těsta bych dala asi míň mouky pro příště. ale s tím jogurtem je to moc dobrý..recept shovám a určitě ještě upeču!!! :) ;-)

  • Leona Kolářová
    Leona Kolářová |

    12. 5. 2016 06:41

    Skvělý koláč :-* ,děkuju za recept.

  • Leona Kolářová
    Leona Kolářová |

    12. 5. 2016 06:41

    Skvělý koláč :-* ,děkuju za recept.

  • Helča
    Helča |

    29. 6. 2015 15:15

    Výborný s jakýmkoliv ovocem a místo jogurtu se dá využít i kyselé mléko!

  • Stáňa
    Stáňa |

    12. 6. 2015 10:16

    Dobrý den, dělala jsem s tvarohem a byl také výborný ... jen se po něm zaprášilo ... mám nakázáno, že musím upéct znova:-). Děkuji za jednoduchý recept.

  • kuki
    kuki |

    5. 6. 2015 00:23

    Vynikajici recept, jemne, ale neni to suche, mnohem lepsi nez kynute testo. Jen rebarboru po "svleceni" necham prejit varem vodou s 5 lzicemi cukru, okapat a pak dam na plech dle postupu. U nas doma chutna vsem

  • Eva
    Eva |

    15. 5. 2015 19:55

    Škoda tak dobrého koláče :(

  • Eva
    Eva |

    15. 5. 2015 19:51

    Výborný koláč!

  • Lucie Romová
    Lucie Romová |

    23. 4. 2015 19:21

    Jogurtové koláče dělám ráda a s rebarborou taky neměl chybu, určitě dneska nebyl naposledy :-)

  • Lada
    Lada |

    14. 7. 2014 13:53

    Je to vynikajici vlacny kolac, dekuji za recept.

  • Jitka
    Jitka |

    15. 5. 2014 12:04

    :-D ..super odpověď té umělkyni ....já bych se asi neudržela a byla bych dost vulgární :-D

  • Petra
    Petra |

    20. 4. 2014 12:11

    Je jednoduchý a vynikající, určitě nebyl naposledy.

  • Petra
    Petra |

    13. 4. 2014 16:13

    Koláč s rebarborou má u nás úspěch vždycky, děkuji za další rychlý a výborný koláč. Opět nezklamal.

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 4. 2014 17:19

    ...pravda je, že na fotce u receptu je koláč z poloviční dávky, pečený v kulaté keramické formě, ale nenapadlo by mě, že když v textu (popisu/postupu) pod ingredience doslova napíšu vyšší plech, (nikoliv kulatá forma nebo vyšší pekáček), nalije někdo těsto do něčeho jiného než je vyšší plech ...navíc, už když jste nandavali další vrstvy Vám mohlo být víc než jasné co nastane, až se těsto začne zvedat, když už ani drobenka se Vám jak píšete, na koláč nevešla ...také nechápu, proč jste koláč vyklápěly, o tom v receptu není také ani slovo ...ovocné koláče s drobenkou se nevyklápí, ale nakrájí se na PLECHU a servírují ...nedivím se, že jste z koláče měli katastrofu :-! ...nevím co dodat, nemám slov...

  • abygail
    abygail |

    2. 4. 2014 21:44

    Tak jsme jej dělali s dcerou - výsledek: poloviční katastrofa :-$ Na fotce kulatá forma, v textu plech....použili jsme kulatou 28 cm! a stejně těsto přeteklo, rebarbory tak dvě patra a drobenka se také nevešla!!!! Po upečení, cca) 45 min!!! se koláč nedal vyklopit a když se to konečně povedlo, tak se celý rozpadl jak byla těžká náplň. Dávám 4 za špatný popis/postup recepisu. Příště jedině na plech!! :-P

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 7. 2013 13:17

    ...ten samý kelímek od bílého jogurtu, který dáte do těsta ;-) ...

  • Tereza
    Tereza |

    7. 7. 2013 00:39

    Prosím vás, myslíte, že se do těsta má dát půlkilový jogurt a na mouku si máte shánět jiný kelímek??

  • Tereza
    Tereza |

    6. 7. 2013 23:21

    Koláč je hutnější, ale vláčný, doporučuji.

  • Romi
    Romi |

    6. 7. 2013 08:43

    Ten kelímek mouky,je od malýho jogurtu nebo velkýho?

  • Abapipi
    Abapipi |

    10. 6. 2013 18:54

    Jdu ho péct znovu!!Samozřejmě jsem cukr nahradila fruktózou:-) ;-)

  • Asha
    Asha |

    31. 5. 2013 14:21

    Koláč je výborný:-) dala jsem ještě do těsta nastrouhané a oloupané 2 jablka a navrch rebarboru. Opravdu super:-))) PS. pro Abapipi :jen si nedovedu představit, s tolika množstvím cukru... 360g cukru + pytlík vanilkového, jak se dá nahradit aby byl koláč i dia :-\ sladidlem? =-O

  • Abapipi
    Abapipi |

    19. 5. 2013 12:35

    Vynikající!Super vláčný a chutný.Lze i jako dia. 8-)

  • anet
    anet |

    9. 5. 2013 11:53

    Hned ho vyzkouším, jen se chci zeptat jestli mohu použít klasickou koláčovou formu(kulatou) nebo plech.Zmátlo mne, že na fotce je koláč a v textu se píše o vyšším plechu.Děkuju

  • Eva
    Eva |

    8. 6. 2012 12:48

    Tak to nemá chybu, a je to hned. Díky.

  • SisiZ
    SisiZ |

    5. 6. 2012 11:46

    Moc dobrý koláč.Přidala jsem ještě pár pokrájených jahod.Děkuji za recept a dávám 1 :-)

  • Martina U.
    Martina U. |

    29. 5. 2012 10:27

    výborný koláč!!!!!!!!! jiný už dělat nebudu :-*

  • Došková
    Došková |

    17. 5. 2012 13:46

    Jednoduchý a rychlý koláč. Dala jsem na radu a zamíchala reveň rovnou do těsta, protože jsem jí neměla tolik, aby stačila na pokrytí celého těsta. Můžu všem doporučit, koláč je výborný. :-)