Hovězí guláš se zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 13
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,4
      kg hovězí maso
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 30
      g hladká mouka
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso opláchneme nakrájíme kostky, osolíme a poprášíme moukou. Na kostičky nakrájené cibule osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme asi 35 minut. Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a bobkový list. Za občasného míchání dusíme a podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, guláš zahustíme zbytkem mouky, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Podáváme s vařenými brambory.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jistag
    jistag |

    30. 11. 2014 08:16

    Vynechal jsem mouku a přidal cibuli a pár brambor.

  • Lukáš
    Lukáš |

    10. 2. 2007 13:26

    Gulášek je docela jednoduchý, ideální pro začátečníky. Akorát ta doba přípravy je asi dvojnásobná, než je zde uvedeno. Doba na přípravu je tak 2 hodinky. Jinak dobré.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    10. 3. 2004 16:03

    Množství cibule bylo doplněno.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 3. 2004 08:05

    ... a té cibule má být kolik?! Také 1,4 kg? Někdo říká :" Kolik masa tolik cibule", tak já jen jestli to platí i zde.