Houbové tousty

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg houby
    • 1,1
      kg paprika Nejlépe kapie
    • 0,8
      kg cibule
    • 1
      balení kečup - ostrý Malý
    • 1
      ks cikánská omáčka
    • 0,3
      l ocet
    • 0,3
      l rostlinný olej
    • 200
      g cukr
    • 1
      lžička nové koření Mleté
    • 2
      lžička pepř mletý
    • 3
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby pokrájíme na menší kousky a povaříme 10 min. ve vodě. Cibuli orestujeme bez sádla. Vše necháme vychladnout, pomeleme na masovém strojku. Přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a plníme do sklenic. Sterilujeme 30 min při 85 °C.
2
Kdo má rád ostřejší, přidá chilli nebo pálivou papriku.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • eva,eva
    eva,eva |

    4. 8. 2007 20:54

    Také takto zavařuji houby,ale vynechávám olej. Je to chutnější, není to tak mastné, radši přidám víc kečupu. Nepoužívám na topinky, ale když udělám čínu-přidám sklenici takto zavařených hub. Nebo to používám pod pečené kuře a k tomu rýži. To nám moc chutná

  • Jamila Butulová
    Jamila Butulová |

    19. 9. 2006 10:04

    Rychle jsme ještě vyrazili na poslední houby, abych mohla recept vyzkoušet. Nejprve jsem z toho neměla dobry pocit, směs byla řídká ale vše jsem zavařila podle návodu a dnes jsme rozdělali 1. skleničku. Topinky nám moc chutnaly. Na topinku jsem ještě postrouhala tvrdý sýr. Mňmka, stálo to zato.