Houbové tousty II.

40 minut PT0H40M
Střední
Ingredience
Houby
po uvaření
1,4 kg
Cibule 3 ks
Olivový olej  
Rajský protlak
(cca kelímek po jogurtu)
1 sklenice
Kečup - jemný
300 g
3 sklenice
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek 5 stroužek
Chilli
nebo pálivý kečup (Harissa)
 
Houbové tousty II.

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Houby pokrájíme na kousky, a dáme povařit (asi 20 min.). Potom scedíme a necháme chvilku vychladnout. Na větším množství olivového oleje usmažíme cibuli dozlatova (na jemno nakrájenou). Odstavíme a přimícháme houby a ostatní suroviny, ty podle chuti. Doma nebylo chilli, proto jsem použila Harissu. Snažila jsem se do závorky uvést množství tak, jak jsem je dnes připravovala, ale to je opravdu jen orientační. Pak dáme do sklenic a chvíli sterilujeme. Je možno si něco nechat jen tak pro rychlou spotřebu bez sterilování v ledničce.
Včera tento recept přivezla mamka od sestřenky a nám to tak zachutnalo, že jsem to hned udělala.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Grilovací párty 9 tipů pro vaši grilovací párty Články z

Komentáře k receptu: Houbové tousty II.

Komentáře

  1. recepty73   20.10.2010 | 17:11 | reagovat | závadný

    1*

  2. Jozef T.   21.10.2007 | 18:19 | reagovat | závadný

    Pre autorku:Harissa nie je Pálivý kecup, pretoze medzi základnými zlozkami nie je rajcina. Je to velmi pikantná omácka, (obycajne hustá ako pasta na zuby) a jej zlozkami sú:cervené stiplavé papriky, casto zaúdené, co dáva omácke charakteristickú chut, cesnak, cilantro, alcaravea (ceský preklad je kmín), sol a olivový olej, ktorým sa docieli pozadovaná hustota. Jej domovom sú státy afrického pobrezia Stredozemného mora (zvlást Tunis), ale tiez krajiny Stredného Východu.

  3. Jarka   15.10.2007 | 6:33 | reagovat | závadný

    Opravdu výborné. V pátek jsme byli na houbách, tak jsem to hned zkusila. Dávám jedničku.

  4. Ivana Samcová   11.10.2007 | 10:46 | reagovat | závadný

    Jen jsem chtěla upřesnit to sterilování. My doma nemáme žádný speciální hrnec na zavařování, zavařujeme jen v obyčejném velkém hrnci. Asi 40 min. při mírném pobublávání, pak vypneme a necháme na plotýnce dojít. Vychladlé sklenice vyndáme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web