Houbová pánev s řepou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g slanina
    • 500
      g červená řepa
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička koriandr
    • 0,5
      ks citron
    • 0,1
      l červené víno
    • 300
      g žampiony
    • 2
      ks malé cibulky
    • 1
      lžíce petrželová nať sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi. Přidáme na nudličky nakrájenou řepu, osolíme, opepříme, přidáme koriandr a šťávu, zalejeme vínem a přikryté dusíme. K měkké řepě přidáme na plátky nakrájené žampiony, drobně nakrájenou cibuli a podusíme ještě 5 minut. Hotový pokrm posypeme natí a podáváme s chlebem nebo pečivem.
2
Poznámka: víno můžeme nahradit vývarem, ale je chutnější s vínem. Místo petrželové natě můžeme sypat koriandrovou natí.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Střípek
    Střípek |

    9. 11. 2011 14:31

    Miluju řepu zavařennou, dlouho jsem se odhodlávala k tomu, vyzkoušet z ní i něco jiného. Tenhle pokrm je PERFEKTNÍ!!! Takový teplý lahodný salátek. Navrch jsem navíc nastrouhala trochu sýra, slaniny dala o trochu míň a podávala s vejcem natvrdo a křupavým žitným chlebíkem, fakt lahůdka, ani zákusek po obědě jsem nepotřebovala :-) Moc díky!!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    28. 9. 2007 09:56

    Markétka, samozrejme, že môžete použiť aj iné huby, ak použijete lesné huby, bude to voňavejšie.

  • Markéta K
    Markéta K |

    27. 9. 2007 18:44

    Myslíte že by šlo místo žampiónů použít normální houby, například pravávy?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    16. 6. 2006 10:49

    ˇAno, červená, po slovensky cvikla.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    16. 6. 2006 10:03

    Řepa je myšlená červená? Jinak recept vypadá exoticky, myslím že stoje za vyzkoušení