Guláš v hnízdě zapečený

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Guláš:
    • hovězí maso nebo vepřové, krůtí
    • cibule
    • mletá sladká paprika
    • sůl a pepř
    • červená paprika
    • česnek
    • rajský protlak trochu
    • hladká mouka
    • olej
  • Hnízdo:
    • vařené brambory
    • vejce
    • česnek
    • smetana nebo mléko
    • sůl a pepř
    • sýr nebo uzený sýr
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Guláš v hnízdě připravujeme do malých zapékacích misek na jednu porci, které dobře vymažeme a vysypeme strouhankou. Množství záleží na počtu osob.
2
Použít můžeme jakýkoliv druh guláše, který nemá příliš omáčky, ale spíše maso se sosem. Výborný je také například dudácký guláš nebo masové směsi.
3
Guláš (4 porce) : pokrájené dvě cibule orestujeme na oleji, přidáme 400 g nakrájeného osoleného a opepřeného masa, osmažíme dozlatova, zaprášíme lžící papriky a mouky, necháme zpěnit společně se lžící protlaku, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme pokrájenou papriku, česnek, dochutíme a dovaříme. Během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou(vývarem).
4
Hnízda : Na jednu porci potřebujeme 180 g vařených brambor, nastrouhaný stroužek česneku, sůl a pepř, smetanu (cca 2 lžíce), vajíčko. Brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme a vymícháme společně s vejcem a smetanou v hladkou středně hustou kaši, kterou dochutíme solí, pepřem a česnekem.
5
Kaši nandáme do zapékacích misek, uprostřed uděláme důlek(jako hluboký talíř), do kterého nandáme guláš, který posypeme sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby dozlatova.
6
*Podáváme ihned buď v mističkách nebo hnízda vyklopíme na talíř jako bábovku.

Komentáře k receptu

  • Dana
    Dana |

    9. 11. 2014 18:50

    Zkusila jsem to včera k večeři a to více méně ze zbytků. Šťouchaný brambory z pátku a kaťák ze středy a bylo to. Přítel byl spokojený, já taky, a co bych měla chtít víc :-D .