Guláš s rajčaty

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hovězí maso
    • 350
      g vepřová plec
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      l vývar
    • 400
      g rajčata
    • 200
      g zelené fazolky
    • 200
      g tmavý chléb tvrdší
    • 1
      ks cibulka s natí - na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka orestujeme nejprve hovězí maso, které zaprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme částí vývaru a necháme dusit asi 30 minut.
2
Mezitím fazolky překrájíme, z rajčat vydlabeme vnitřek (ale nic nevyhazujeme!) a dužinu nakrájíme na kousky. Vepřové kostky přidáme do šťávy k hovězímu masu, orestujeme, zalijeme zbytkem vývaru, přidáme vnitřky vydlabaných rajčat a dusíme asi 20 minut. Nakonec do takto připraveného guláše nastrouháme tvrdší chléb, přidáme fazolky a rajčatovou dužinu, dochutíme pepřem, solí, dodusíme do měkka.
3
Podáváme s rýží, zdobíme pokrájenou cibulkou.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové

Komentáře k receptu

  • Dana Koutníková
    Dana Koutníková |

    28. 7. 2011 14:52

    Dělala jsem pouze z vepřového plecka, rajčata použila loupaná, fazolky ze zahrádky a guláš byl výborný :-* , Dana.

  • Drábková
    Drábková |

    8. 6. 2011 08:16

    Dnes bude po dlouhé době zase k obědu. Už se těším je moc dobrý, přidávám do něj gulášové koření a jíme ho s chlebem.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    26. 3. 2010 10:01

    Klasika, ale výborná. Manžel si tam ale kápne tabasco, neb jiné než ostré prý není dobré.(To jen tak na okraj)