Guláš se smetanou a houbami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřové maso libové
    • 200
      g šalotka
    • 30
      g sádlo
    • 25
      g hříbky sušené
    • 250
      g lišky čerstvé, mražené nebo naložené ve vlastní šťávě
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g žampiony
    • 4
      ks rajčata
    • 10
      g máslo
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      svazek petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hřiby namočíme do 1/4 l vlažné vody (nejlépe přes noc).
2
Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené maso se šalotkou, dochutíme solí a pepřem. K masu přidáme hřiby i s vodou, ve které byly namočeny. Přilijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu, přiryjeme a za občasného míchání dusíme asi 90 minut. Podle potřeby podlijeme vodou, aby se šťáva zcela nevydusila.
3
Žampiony rozkrájíme podle velikosti. Lišky necháme vcelku (naložené necháme okapat a šťávu přilijeme k masu). Rajčata nakrájíme na osminky a odstraníme zrníčka. Na rozehřáté másle houby zprudka opečeme, přidáme rajčata a několik minut dusíme. Tuto směs přimícháme asi 15 minut před koncem vařením ke guláši.
4
Smetanu rozkvedláme s moukou, vmícháme do guláše a povaříme. Osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
5
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Chutná také s brambory či těstovinami.

Komentáře k receptu

  • Kristýna Doležalová
    Kristýna Doležalová |

    30. 8. 2010 12:58

    Výborný recept!!! + tip: původně jsem měla maso naložené na čínu, takže leželo přes noc v koření na čínu......pokrm to krásně provonělo i chuť byla výborná. Doporučuji

  • anton 009
    anton 009 |

    5. 7. 2008 14:10

    Velmi zajímavé a dobré ...