Autor:

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
 
Čerstvé houby 400 g
Cibule
větší
2 ks
Uzený bůček 150 g
Olej  
Sůl  
Koření
dle chuti
 
Smetana  
Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Uzené, Z hub, Drůbeží

Na pekáček dáme trochu oleje, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku, houby a na to dáme osolené a okořeněné řízky. Zalijeme smetanou, přikryjeme pekáček buď alobalem nebo druhým pekáčkem a dáme do trouby péct. Zapékáme asi 3/4 hodiny - hlídáme. Když jsou řízky měkké odstraníme alobal a necháme maso zrůžovět. Pokud se nám smetana vyvařila, můžeme dolívat.
Podáváme s brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 26 x
1-
4.54 26 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 26x)
Grilované hovězí špízky s petrželkovou omáčkou Co uvařit o víkendu na chatě? Články z

Komentáře k receptu: Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

Komentáře

  1. airin   20.10.2016 | 13:40 | reagovat | závadný

    Moc dobré, ale příště bych dala nejdřív péct cibulku se slaninou/bůčkem, pak bych přihodila houby a zase nechala chvíli péct, a maso a smetanu až na poslední půlhodinku. I podle originálního receptu to bylo moc dobré, měli jsme k tomu rýži a všichni chválili.

  2. borůvka   29.05.2016 | 17:24 | reagovat | závadný

    Dneska zkusíme udělat na večeři ! Určitě to bude dobrota !? :-) <3

  3. Mila Tischer   25.09.2012 | 13:38 | reagovat | závadný

    Diky tomu, ze se letos primo topime v houbach, a ja uz nevim, co s tema houbama mam delat, narazila jsem na tento moc dobry recept. Prave prisla z lesa, cerstve houby v kosi, ostatni ingredience mam tez, (krome bucku), tak jsem misto bucku dala anglickou slaninu, mam pocit, sluzbu udelal stejnou. Je to fakt dobry jidlo. Jelikoz mam namrazeny kvanta hub, budu delat i z mrazenejch. Davam za 1.

  4. Monika   06.01.2008 | 12:52 | reagovat | závadný

    Před chvilkou jsme dojedli, opravdu výborné. akorát příště dám míň oleje, ten bůček pustí šťávy dost. dávám 1!

  5. Hana Rožníčková   12.11.2006 | 18:22 | reagovat | závadný

    Milý Anonyme, vy tohle jídlo jíte každý den??? To se nedivím, že cholesterol a kalorie letí....Myslím, že jednou za čas to neuškodí a hlavně - 150g bůčku, kolik asi vyjde na každého???

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web