Grilovaný lilek

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • 2
      stroužek česnek
    • olej
    • sůl
    • bazalka pár lístků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané bazalky. Do ní vložíme nakrájený lilek, necháme chvilku odpočinout, poté grilujeme po obou stranách.
2
Dobrá chťovčička k masu.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • instant
    instant |

    13. 5. 2014 13:21

    Kdyz nemate olej, udelejte to na sadlu

  • klokoci
    klokoci |

    30. 3. 2014 19:10

    Velká spotřeba oleje, ale dá se to jíst i studené

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    13. 8. 2013 19:56

    Zajímavý recept, tedy až na ten nesmysl, že lilek se má loupat - jak už zde v komentářích bylo mnohokrát uvedeno - slupka drží plátek pohromadě a taky přidává na estetice pokrmu.

  • Atlantik20
    Atlantik20 |

    20. 5. 2011 12:51

    moc chutné a i z cukety.

  • JIRKA.
    JIRKA. |

    22. 7. 2007 14:34

    Pravda pravdoucí,nemá to chybu.

  • mia
    mia |

    28. 10. 2006 14:57

    delam to poprve, tak doufam, ze ne naposled. Dam vedet jak to dopadlo...

  • Marcela Žáková
    Marcela Žáková |

    3. 8. 2006 20:20

    Jsem hlavně masožrout, ale grilovaný lilek mi moc chutnal.

  • Martina Hájková
    Martina Hájková |

    14. 7. 2006 18:10

    přiměřeně,aby to neplavalo :-)

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    13. 7. 2006 13:26

    Kolik zhruba oleje se dava na 2 strouzky cesneku?

  • Pavel Jaroš
    Pavel Jaroš |

    13. 7. 2006 13:15

    Moc dobrý, taky lilek neloupu, ale pokud někdo ano, tak je to jen jeho věc. Každopádně díky za dobrou zeleninovou inspiraci.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    20. 6. 2006 21:04

    Lilek připravuji zásadně se slupkou. Pokud je mladý, slupka tvrdá není. Pokud je lilek přezrálý, tak stejně už není k jídlu pro svou hořkost, která se neodstraní ani "vypocením" se solí. Slupka drží vše pohromadě, aby se to "nerozblemcalo"

  • Martina Hájková
    Martina Hájková |

    14. 6. 2006 21:31

    S neloupaným nemám zkušenost,nevím,zda-li slupka není tužší.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    13. 6. 2006 14:31

    Taky si myslím, že lilek není nutné loupat. Je to barevnější a pod slupkou bývá nejlepší chuť.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 6. 2006 13:41

    Je nutné baklažán olúpať ? Ja ho radšej nelúpaný...

  • Airan
    Airan |

    12. 6. 2006 14:27

    Vrele souhlasim:-))