Grilované chobotnice na rukolovém salátu

Hodnocení:

Moje:

70 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg chobotnice 2 až 2,5 kg
    • balzamikový ocet na dochucení
    • balzamiková redukce na dochucení
    • extra panenský olivový olej
    • 300
      g rukola omytá a osušená
    • citronová šťáva
    • cherry rajčátka na ozdobení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chobotnici vložte do vroucí vody a mírným varem vařte doměkka (trvá to od 40 do 60 minut). Až je hotová, slijte vodu, odkrojte jednotlivá chapadla a ta asi na hodinu vložte do marinády vzniklé prošleháváním balzamikového octa a olivového oleje (v poměru 1 díl octa a 2 díly oleje). Vyjměte a zprudka ogrilujte nebo opečte na grilovací pánvi. Olej a citronovou šťávu ( v poměru 2 díly oleje, 1 díl citronové šťávy) metličkou prošlehejte na hladkou emulzi.
2
Omytou rukolu rozdělte na jednotlivé talíře, promíchejte se vzniklou emulzí, osolte a opepřete, poklaďte grilovanou chobotnicí, pokapejte balzamikovou redukcí, ozdobte přepůlenými rajčátky a ihned podávejte, například s čerstvým pečivem.
Zařazení: Maso Dary moře

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.