Francouzské brambory III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory (Pro 4 osoby cca 10 větších)
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • uzeniny (Např. 4 polopárky)
    • 4
      ks vejce 3-4
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • červená paprika
    • 4
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na půl centimetru silná kolečka. Na pánvi osmažíme na drobno pokrájenou cibulku, přidáme na kolečka nakrájené polopárky a nakonec hrášek. Po usmažení všech ingrediencí zalijeme sojovou omáčkou, opepříme, osolíme.
2
Do pekáčku vymazaného olejem klademe vrstvu brambor, směsi z uzeniny a hrášku a nakonec zase brambory. Nezapomeneme brambory osolit! Poslední vrstvu brambor zlehka posypeme červenou paprikou. pečeme v troubě cca 25 min, 5 min před dopečením polijeme rozkvedlanými osolenými vejci. Podáváme s kyselou okurkou.
Zařazení: Maso Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • barbarons
    barbarons |

    9. 3. 2015 16:57

    Moc dobrý receptík :) Já do směsi ještě přidala barevnou papriku a bylo to také dobré...a manžel si na to nastrouhal ještě sýr :-)

  • barbarons
    barbarons |

    9. 3. 2015 16:55

    Dobrý recept, já ještě do směsi přidala barevnou papriku :-) a je to mňamkaaa.. :-) Jinak manžel si na to nastrouhal ještě sýr :-)

  • Vlasta
    Vlasta |

    23. 1. 2013 21:59

    :-D

  • recepty73
    recepty73 |

    10. 11. 2010 13:29

    Foto u receptu je mé,ale autorem nejsem :-).Musím potvrdit,že jsou dobré...

  • rosna
    rosna |

    10. 11. 2010 13:25

    moc dobré brambory, varila jsem je uz v lete a ted jsem si na ne vzpomnela a uz jsou v troube :)

  • Věra
    Věra |

    16. 1. 2008 20:06

    Dávám 1.Bylo to dobré.Konečně se mi povedly zapékané brambory tak,jak jsem se snažila hodně dlouho.Akorát jsem přidala trochu uzeného masa a vše s bramborama zamíchala dohromady(nevrstvila klasicky)

  • Petr
    Petr |

    21. 2. 2006 15:45

    Marie, zkuste to a nebo jděte o recept dál. Je to moc dobré! :-)

  • Marie Novotná
    Marie Novotná |

    18. 11. 2005 14:24

    Proč, prosím, do fracouzských brambor sójovou omáčku?

  • I D
    I D |

    17. 9. 2005 22:39

    Místo hrášku paprika, červená, žlutá, zelená = vypadá to moc hezky a tyky tak chutná. Pepřema červenou paprikou dochutit do pikantna. Kyselá okurka k tomu sedí:o)

  • Lucka
    Lucka |

    10. 3. 2005 11:44

    Poloparek je termin pouzivany pro parky jinde nazvane jako obycejne. Sama jsem se setkala s touto "neznalosti" terminu, kdyz jsem studovala na jihu cech a chtela jsem si tuto pochutinou koupit. Zjednodusene - je to tlusty parek. :-))

  • Alena
    Alena |

    4. 3. 2005 11:56

    Polopárek bych řekla, že je půl párku a např. 4 polopárky by mohly být dle mé úvahy dva celé párky... velmi zajímavé bude až půjdu do masny koupit např. 25 polopárků co mi dají, že by 12,5 párků ?...

  • picinka
    picinka |

    4. 3. 2005 09:21

    že by to bylo dobré

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2005 17:45

    co je to poloparek?