Autor:

Francouzské brambory od mé maminky

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 1,5 kg
Gothaj
400 - 500g, (bratislava)
500 g
Vařená vejce 3 ks
Nakládané okurky  
Eidam sýr 250 g
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  
Francouzské brambory od mé maminky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Ze zeleniny

Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezi tím si nakrájíme na kolečka oloupanou bratislavu. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem. (Já používám olej ve spreji). Uvařené a oloupané brambory budeme krájet na plátky, vejce jen oloupeme ty se budou strouhat. Do pekáče budeme dávat vrstvy. Začínáme plátky brambor, ty osolíme a opepříme. Na brambory vrstva salámu, na salám nastrouháme 1 vejce (co vrstva to vejce. Já dělám 3 vrstvy), zavařenou okurku (pokud je malá tak i 2), a nakonec nastrouháme sýr. Další vrstva brambory a vše opakujeme až máme vše v pekáči. Vrchní vrstva jsou brambory. Přes poslední vrstvu naliji trochu oleje. Tak akorát, aby se nám to nepřipalovalo, ale také aby to neplavalo v tuku. Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 stupních asi 20 min. Jak jsou brambory opečené máme uvařeno. Toto jde též udělat ze syrových brambor, ale doba pečení se tím pádem prodlouží, jelikož nebudeme jenom zapékat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Lasagne s cuketou, šunkou a mandlemi Tip na víkend: Dokonalé lasagne na 5 způsobů Články z

Komentáře k receptu: Francouzské brambory od mé maminky

Komentáře

  1. Ebigail   11.03.2013 | 16:28 | reagovat |

    Je to dobrota :-D

  2. Ejný   05.02.2011 | 18:41 | reagovat |

    Samé dobré suroviny,vyzkouším:)

  3. eva   07.01.2011 | 11:12 | reagovat |

    je to skvely recept , ja jsem tam jeste pridala cibuli do skelnata do toho nakrajeny salam a prokladam to rajcetem,zelenou paprikou a smesi salam a cibulka

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web