Francouzské brambory od mé maminky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: wrtt

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg brambory
    • 500
      g gothaj 400 - 500g, (bratislava)
    • 3
      ks vařená vejce
    • nakládané okurky
    • 250
      g eidam sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezi tím si nakrájíme na kolečka oloupanou bratislavu. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem. (Já používám olej ve spreji). Uvařené a oloupané brambory budeme krájet na plátky, vejce jen oloupeme ty se budou strouhat. Do pekáče budeme dávat vrstvy. Začínáme plátky brambor, ty osolíme a opepříme. Na brambory vrstva salámu, na salám nastrouháme 1 vejce (co vrstva to vejce. Já dělám 3 vrstvy), zavařenou okurku (pokud je malá tak i 2), a nakonec nastrouháme sýr. Další vrstva brambory a vše opakujeme až máme vše v pekáči. Vrchní vrstva jsou brambory. Přes poslední vrstvu naliji trochu oleje. Tak akorát, aby se nám to nepřipalovalo, ale také aby to neplavalo v tuku. Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 stupních asi 20 min. Jak jsou brambory opečené máme uvařeno. Toto jde též udělat ze syrových brambor, ale doba pečení se tím pádem prodlouží, jelikož nebudeme jenom zapékat.

Komentáře k receptu

  • Ebigail
    Ebigail |

    11. 3. 2013 16:28

    Je to dobrota :-D

  • noname
    noname |

    4. 8. 2012 15:12

    pražské brambory ;-)

  • Ejný
    Ejný |

    5. 2. 2011 18:41

    Samé dobré suroviny,vyzkouším:)

  • eva
    eva |

    7. 1. 2011 11:12

    je to skvely recept , ja jsem tam jeste pridala cibuli do skelnata do toho nakrajeny salam a prokladam to rajcetem,zelenou paprikou a smesi salam a cibulka