Autor:

Fazolový guláš Santa Fe

Střední
Ingredience
Fazole 2 plechovka
Rajčata oloupaná
nakrájená - na pizzu
1 plechovka
Cibule
velká - nasekaná na drobno
1 ks
Prolisovaný česnek 1 stroužek
Mletý kmín
indický - český nebrat
2 lžička
Chilli
1/2-1
1 lžička
Koriandr - mletý 1 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Zakysaná smetana 1 kelímek
Koriandr
čerstvý
1 svazek
Pomeranč 8 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme kmín, chilli, koriandr a smažíme do zlatova. Přidáme fazole i s asi 1/4 nálevu a rajčata. Nesmí to být příliš „suché“. Dobře promícháme, osolíme, opepříme a přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni 15 minut, aby se chutě promísily. Pozor - nepřipálit!

Těsně před podáváním vmícháme nasekaný čerstvý koriandr. Na talíři ozdobíme 2-3 lžícemi zakysané smetany a podáváme s plátky pomeranče a chlebem. Doporučuji nechat uležet do druhého dne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Fazolový guláš Santa Fe

Komentáře

  1. Bea Vinterová   30.01.2007 | 19:44 | reagovat | závadný

    Guláš je velmi chutný .Dělala jsem jej v českém provedení,bez čerstvého koriandru a bez pomerančů.i

  2. Anonym   10.12.2006 | 0:04 | reagovat | závadný

    no, to mi pripomina tradicni michani ovoce ci sladkeho a slaneho - mexicani jsou na to zvykli (neni problem tam koupit syr v listovem teste posypany krystalovym cukrem..)ale muze to byt dobre az na ten pomeranc..ale sezenete u nas cerstvy koriandr??jsem momentalne v mexicu a tady to neni problem,stejne jako ostatni veci - cerne fazole v plechovce se stavou i pojem rajcata na salat u nas normalni neni.. ale v CR?

  3. Petr Vácha   31.05.2004 | 19:17 | reagovat | závadný

    no, sice sem to nedělal ale ty pomeranče bych asi nerozdejchal:-)

  4. Daniela Klapkova   21.05.2004 | 19:28 | reagovat | závadný

    teeeeeeda!Lahudka, je to rychle a fakt dobre.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web