Fazolový guláš Santa Fe

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plechovka fazole
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná nakrájená - na pizzu
    • 1
      ks cibule velká - nasekaná na drobno
    • 1
      stroužek prolisovaný česnek
    • 2
      lžička mletý kmín indický - český nebrat
    • 1
      lžička chilli 1/2-1
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      svazek koriandr čerstvý
    • 8
      plátek pomeranč

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme kmín, chilli, koriandr a smažíme do zlatova. Přidáme fazole i s asi 1/4 nálevu a rajčata. Nesmí to být příliš "suché". Dobře promícháme, osolíme, opepříme a přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni 15 minut, aby se chutě promísily. Pozor - nepřipálit!
2
Těsně před podáváním vmícháme nasekaný čerstvý koriandr. Na talíři ozdobíme 2-3 lžícemi zakysané smetany a podáváme s plátky pomeranče a chlebem. Doporučuji nechat uležet do druhého dne.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Bea Vinterová
    Bea Vinterová |

    30. 1. 2007 19:44

    Guláš je velmi chutný .Dělala jsem jej v českém provedení,bez čerstvého koriandru a bez pomerančů.i

  • Anonym
    Anonym |

    10. 12. 2006 00:04

    no, to mi pripomina tradicni michani ovoce ci sladkeho a slaneho - mexicani jsou na to zvykli (neni problem tam koupit syr v listovem teste posypany krystalovym cukrem..)ale muze to byt dobre az na ten pomeranc..ale sezenete u nas cerstvy koriandr??jsem momentalne v mexicu a tady to neni problem,stejne jako ostatni veci - cerne fazole v plechovce se stavou i pojem rajcata na salat u nas normalni neni.. ale v CR?

  • Petr Vácha
    Petr Vácha |

    31. 5. 2004 19:17

    no, sice sem to nedělal ale ty pomeranče bych asi nerozdejchal:-)

  • Daniela Klapkova
    Daniela Klapkova |

    21. 5. 2004 19:28

    teeeeeeda!Lahudka, je to rychle a fakt dobre.