Autor:

Fazole podle Chozého

Střední
Ingredience
Fazole 1 balíček
Vepřové maso
(Nejlépe plecko)
500 g
Sušené houby
Nebo čerstvé
 
Kopr
(2-3 lžíce sterilovaného, čerstvého méně)
3 lžíce
Tuk
(Olej nebo sádlo)
 
Hladká mouka
2-3
3 lžíce
Mléko 3 dl
Zakysaná smetana 1 kelímek
Koření
Dle chuti (staročeské, aromat, pepř)
 
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na kostky asi 1,5×1,5 cm, orestujeme na tuku, okořeníme a osolíme dle chuti. Předem namočené fazole přidáme i s vodou, ve které byly namočené, k masu. Čerstvé houby orestujeme, přidáme k masu a fazolím, sušené přidáme rovnou. Vmícháme kopr a dáme vařit, nejlépe v papiňáku (stačí 35 minut). Pozor, aby byl v hrnci dostatek vody! Mezitím si připravíme z tuku a hladké mouky světlou zápražku, zalijeme mlékem a umícháme bešamel.

Když se fazole dovaří, zahustíme bešamelem, provaříme. Poté odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu. Dále již nevaříme. Konzistence má být omáčková. Podáváme s knedlíkem, nočky nebo chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Fazole podle Chozého

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web