Autor:

Falešná rychlá vepřová svíčková

Střední
Ingredience
Vepřové maso
(já používám plecko)
1 kg
Koření - Adžika 1 balíček
Zelenina
1-2,nakládaná Kunovjanka
1 sklenice
Sladká smetana
1-2
1 ks
Worcestrová omáčka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso musíme naložit na 2 dny (maso můžete rozkrájet na menší kousky, ale ne moc malé), a to posypeme ho kořením adžikou a pocákáme worchestrem - nemusíte šetřit, nechat odležet v lednici.Po 2 dnech marinování masa ho vložíme do pekáče, přidáme Kunovjanku i s nálevem, podlijeme vodou a dáme péct (já přidávám do pekáče ještě trochu másla). Po upečení vyndáme maso na talíř a zahustíme omáčku (já zahušťuji na sporáku), hladkou moukou a vodou, necháme přejít varem a nakonec přidáme smetanu a maso. Omáčku nemusíme dále moc ochucovat, v případě přisolit.
Podáváme s knedlíkem a můžeme použít i brusinky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Hovězí kebaby s dipem z červené řepy Babí léto na grilu nebo v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Falešná rychlá vepřová svíčková

Komentáře

  1. Helena Opatrná   12.12.2008 | 12:23 | reagovat |

    Já dám vepřovou plec na zelenině a koření jako na svíčkovou dusit do papiňáku, po 35 minutách je maso měkké, zahustím moukou se smetanou, trochu octa a malinko cukru a je to hotové. Tomu já říkám falešná svíčková.

  2. Anonym   29.02.2008 | 12:24 | reagovat |

    protoze svickova je ze zeleniny a smetany avsak zekla je rozmixovana tak proto asi svickova

  3. Hela -   24.02.2008 | 20:06 | reagovat |

    Určitě vyzkouším, ale zeleninu asi potom rozmixuju.

  4. Kamil Krybus   20.02.2008 | 23:03 | reagovat |

    Nic proti receptu, i když ta kombinace gruzínského koření Adžika s moravskou zeleninovou směsí a anglickým worcestershire sauce je ďábelská. Ale připojuji se k anonymovi proč svíčková, která v Česku má svá specifika? Je to prostě vepřové maso v zelenino-smetanové omáčce. Ono i názvosloví v kuchařině má svá pravidla.

  5. Anonym   19.02.2008 | 9:28 | reagovat |

    I když falešná, tak nechápu, proč slovo svíčková!! dobré to ovšem může být...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web