Autor:

Falešná rychlá vepřová svíčková

Střední
Ingredience
Vepřové maso
(já používám plecko)
1 kg
Koření - Adžika 1 balíček
Zelenina
1-2,nakládaná Kunovjanka
1 sklenice
Sladká smetana
1-2
1 ks
Worcestrová omáčka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso musíme naložit na 2 dny (maso můžete rozkrájet na menší kousky, ale ne moc malé), a to posypeme ho kořením adžikou a pocákáme worchestrem - nemusíte šetřit, nechat odležet v lednici.Po 2 dnech marinování masa ho vložíme do pekáče, přidáme Kunovjanku i s nálevem, podlijeme vodou a dáme péct (já přidávám do pekáče ještě trochu másla). Po upečení vyndáme maso na talíř a zahustíme omáčku (já zahušťuji na sporáku), hladkou moukou a vodou, necháme přejít varem a nakonec přidáme smetanu a maso. Omáčku nemusíme dále moc ochucovat, v případě přisolit.
Podáváme s knedlíkem a můžeme použít i brusinky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Falešná rychlá vepřová svíčková

Komentáře

  1. Helena Opatrná   12.12.2008 | 12:23 | reagovat | závadný

    Já dám vepřovou plec na zelenině a koření jako na svíčkovou dusit do papiňáku, po 35 minutách je maso měkké, zahustím moukou se smetanou, trochu octa a malinko cukru a je to hotové. Tomu já říkám falešná svíčková.

  2. Anonym   29.02.2008 | 12:24 | reagovat | závadný

    protoze svickova je ze zeleniny a smetany avsak zekla je rozmixovana tak proto asi svickova

  3. Hela -   24.02.2008 | 20:06 | reagovat | závadný

    Určitě vyzkouším, ale zeleninu asi potom rozmixuju.

  4. Kamil Krybus   20.02.2008 | 23:03 | reagovat | závadný

    Nic proti receptu, i když ta kombinace gruzínského koření Adžika s moravskou zeleninovou směsí a anglickým worcestershire sauce je ďábelská. Ale připojuji se k anonymovi proč svíčková, která v Česku má svá specifika? Je to prostě vepřové maso v zelenino-smetanové omáčce. Ono i názvosloví v kuchařině má svá pravidla.

  5. Anonym   19.02.2008 | 9:28 | reagovat | závadný

    I když falešná, tak nechápu, proč slovo svíčková!! dobré to ovšem může být...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web