Autor:

Falešná dršťková polévka ze slepice

Střední
Ingredience
Slepice 1/2 ks
Masox  
Cibule  
Česnek  
Pepř mletý  
Majoránka  
Bobkový list  
Nové koření  
Kořenová zelenina  
Paprika - sladká
Koření
 
Hladká mouka
a tuk
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Uvaříme slepici, - nejlépe den předem. Polévku necháme vychladit, sundáme tuk, který použijeme na usmažení jíšky. Spolu s osolenou slepicí vaříme ještě cibuli, česnek, pepř, bobkový list, nové koření, mrkev, celer, petržel. Kořenovou zeleninu vaříme jen tak dlouho, aby nebyla rozvařená.

Na polévku dáme vařit čistý vývar ze slepice, přidáme paprikovou jíšku (na tuku osmažená cibule, když lehce zrůžoví, přidáme hladkou mouku - asi 2 lžíce, když opět zrůžoví přidáme 2 lžíce papriky a opět lehce osmažíme).

Polévku s jíškou povaříme nejméně 1/4 hodiny, přidáme masox, opět česnek - drcený, cibuli na nudličky, (můžeme v létě přidat zelenou papriku na nudličky) majoránku, pepř, uvařenou zeleninu na kostičky. Na závěr přidáme obrané maso ze slepice nakrájené na nudličky.

<BR>Tuto polévku vařím místo dršťkové, protože dršťky při vaření páchnou a chuť taky není nic moc.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Falešná dršťková polévka ze slepice

Komentáře

  1. Gurmán   13.04.2011 | 15:17 | reagovat | závadný

    Správná dršťková polévka nesmrdí, ale voní po česneku, majoránce a dalším koření a chuť má výbornou! Komu nechutná, ať ji nevaří! Ze slepice je výborná slepičí polévka, dršťková je nejlepší s drštěk (samozřejmě hovězích, ani náhrada z vepřového žaludku není tak dobrá).... Musí se ale umět! ;-)

  2. jaruna   06.04.2005 | 9:16 | reagovat | závadný

    je výborná musím ji vaYit velmi asto pro celou rodinu opravdu stojí za to,já pou~ívám na vývar kYídla nebo dv stehna popr.co je po ruce.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web