Evičky kuřecí v jogurtu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      ks cibule střední krájená
    • 1
      plechovka nákládané žampiony
    • 50
      g kukuřice
    • 2
      lžíce med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí nakrájíme na kousky a smícháme s pokrájenou cibulkou a žampiony, osolíme a přidáme trochu worchestru. Do misky připravíme jogurt, 2 lžíce medu, popeříme a přidáme kari a trochu soli a pepře dle chuti. Směs kuřete orestujeme na pánvi a poté odebereme, do pánve přidáme jogurtovou směs, děláme až do zhoustnutí (cca 10 minut).
2
Jako příloha jsou dobré hranolky, které servírujeme s masem polévaným jogurtovou omáčkou, a jako přílohu kukuřici. Dle chuti také tatarka nebo cikánská omáčka.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika V
    Veronika V |

    29. 8. 2009 10:11

    Úžasné. Doporučuji raději s rýží než s hranolkama. Rýže lépe vsákne vynikající jogurtovou omáčku. Přítel se jen oblizoval.

  • Daniel Karchňák
    Daniel Karchňák |

    14. 3. 2008 13:40

    Vynikající, pohostil jsem na výročí přítelkyni a zdálo se, že jí chutná :)

  • Iva
    Iva |

    10. 1. 2008 21:37

    Vyborne!! Omacku jsem pridala k masu, nevarila jsem ji zvlast. Je to skvele i s ryzi. Pritel se olizoval az za usima a ptal se, jestli vim, jak to uvarit i podruhe :-))

  • Peťulka
    Peťulka |

    22. 2. 2007 20:12

    tak to musím vyzkoušet zní to lákavě a věřím že to bude dobrý!!

  • Pawlínka
    Pawlínka |

    18. 2. 2007 13:43

    A není to spíš tím, že neumíte vařit a něco jste tam prostě pokazil?

  • Michal Pěnička
    Michal Pěnička |

    13. 1. 2007 23:03

    Pochopila jste špatně;) když jsem napsal, že mu nejvíc chutnala cibule s žampiony, tak si myslím, že se z toho dá selským rozmem vyvodit, že mu nechutnalo kuřecí maso, jogurtová omáčka i příloha(vinu za přílohu v žádném případě nekladu vám).Neberte to jako provokaci, pouze jako připomínku:)) Myslím si, že když to jídlo nezachunalo pěti lidem z pěti(myslím u nás),že můj názor není subjektivní.

  • Hedvika
    Hedvika |

    12. 1. 2007 15:33

    Tak ono tam vlastně vadilo jen to kuřecí maso,že? Tak ho vynechte,dejte tatínkovi cibuli se žampiony s jogurtovou omáčkou a hranolky.Ale domnívám se ,že po těžké pracovní směně Vás za toto už vůbec nepochválí.Ale když jste maso s medem měli už hodněkrát....Neprovokujete trošku?Nebo jak tomu mám rozumět?:-)))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    12. 1. 2007 13:30

    Michal, ak je otec po ťažkej pracovnej smene, je predpoklad, že potrebuje dobiť veľa energie, takže pripravte niečo sýtejšie, ale nie je to chyba receptu. A ešte poznámka : nazývať jedlo, nech je akékoľvek, takýmito výrazmi, prepáčte, to sa nerobí. A nezaškodí úcta k autorovi receptu.

  • Michal Pěnička
    Michal Pěnička |

    12. 1. 2007 13:12

    Tak to my jsme měli med s masem už hodněkrát, ale takovýto humus jsme ještě nejedli. Otec mě málem vyhodil z domu, když jsem mu po těžké pracovní směně předložil tento pokrm. Nejvíce mu zachutnala cibule a žampiony...s pozdravem Michal

  • Lenka Keprdova
    Lenka Keprdova |

    14. 6. 2006 12:09

    je to opravdu dobre:) med sem vyzkousela na masku poprvni a prekvapilo me to:)chutnalo nam

  • Evička
    Evička |

    25. 1. 2006 21:56

    Je to úplně výborný!!! Můžu každýmu doporučit... Taky se to jmenuje po mě :-)

  • Jan Vodrážka
    Jan Vodrážka |

    25. 1. 2006 21:08

    Med jde samozřejmě vynechat (autor)

  • Macek
    Macek |

    25. 1. 2006 13:37

    Tak toto musím taky vyzkoušet. Med, jogurt... masíčko... Mňam, mňam...

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 1. 2006 09:30

    Nemám rada med, možno použiť cukor alebo radšej nič ?