Autor:

Dýňový drobenkový koláč

Snadné
Drobenka
Polohrubá mouka 600 g
Prášek do pečiva 1 ks
Hera
250 gramů
1 ks
Žloutek 4 ks
Cukr krupice 150 g
Vanilkový cukr 1 ks
Citronová kůra
dle chuti, není nutná
 
Dýňová náplň
Dýně
- oloupaná, nastrouhaná, cca
1 kg
Citron
velký
1 ks
Skořice - mletá
dle chuti, cca 2 -
3 lžička
Rozinky
dle chuti
 
Vlašské ořechy
nasekané, dle chuti, nejsou nutné
 
Cukr krupice
dle chuti, cca 4 -
5 lžíce
Dále
Bílek 4 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Pečící papír
na vyložení hlubokého plechu
 
Dýňový drobenkový koláč

Postup přípravy:

Drobenka:
Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklý tuk a žloutky a vytvoříme drobenku. O trochu větší část drobenky nasypeme na dno vyloženého plechu a rovnoměrně rozprostřeme.

Dýňová náplň:
Hrubě nastrouhanou dýni v míse smícháme s čerstvě nastrouhanou kůrou (jen žlutá část!) z celého, pečlivě omytého citronu a se šťávou taktéž z celého citronu. Přidáme skořici, rozinky a cukr dle chuti a přidat můžeme i nasekané ořechy nebo kokos. Vše dobře promícháme a rovnoměrně rozprostřeme na drobenku, kterou jsme dali na dno plechu.

Bílky vyšleháme do tuha s vanilkovým cukrem a sníh rozetřeme po dýňové náplni.

Na sníh rovnoměrně nasypeme zbylou drobenku a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pokrájíme, před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Kdo rád proleženější (vlhčí) koláče, může hotový koláč nechat přes noc odležet a zvlhnout.

Vrchní sněhovou část můžeme udělat i tvarohovou, a to tak, že oslazený tvaroh (500 gramů) smícháme s bílkovým sněhem a pak rozetřeme na dýni.

Pokud nechceme čistě dýňový koláč, můžeme ji namíchat s nastrouhanými jablky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1
Láhev plná vánoční vůně Články z

Komentáře k receptu: Dýňový drobenkový koláč

Komentáře

  1. Gogo   12.02.2017 | 16:35 | reagovat |

    Výborný, výborný :-) Předávám dál

  2. Iva   05.09.2016 | 8:53 | reagovat |

    Výborný koláč. Všichni, kdo ochutnali ho moc chválili ;-) :-) :-)

  3. Marťa   05.11.2015 | 7:58 | reagovat |

    Dobrý den, jak dlouho pečete při těch 170°C, prosím? Děkuji :)

  4. Petra   14.10.2015 | 14:39 | reagovat |

    Tento koláč je luxus,dala jsem jen samé dýně a je výborný ;-) ;-) ;-)

  5. Zuzana   05.10.2015 | 11:47 | reagovat |

    Úžasný koláč <3 Nic lepšího z dýně jsem ještě nikdy nedělala a ani nikdy neochutnala. Dělala jsem ho v sobotu hned dvakrát za sebou a kdo ochutnal chtěl další.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web