Autor:

Dýňovo-zelná polévka

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Brambory 1 ks
Hlávkové zelí
stačí menší nebo jen půlka
1 ks
Cibule 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Muškátový oříšek  
Smetana 300 ml
Dýně 1,5 kg
Masox  
Olej  
Voda  
Dýňovo-zelná polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dýni, trochu osmahneme a podlijeme vodou tak, aby dýně byla tak akorát ponořená. Přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, kostku masoxu, sůl, pepř, kmín a muškátový oříšek a vaříme, dokud dýně není měkká.
Potom sundáme z plotny a rozmixujeme. Vlijeme smetanu a přidáme na nudličky nakrájené hlávkové zelí. Vaříme ještě cca 15 min., zelí by mělo zůstat křupavé.
Pokud je polévka příliš hustá, zředíme ještě vývarem či mlékem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Cuketová pomazánka s pistáciemi Cuketa & lilek - skvělá dvojka pro konec léta Články z

Komentáře k receptu: Dýňovo-zelná polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web