Autor:

Dort na lžíce

Střední
Ingredience
Žloutek 3 ks
Cukr krupice 3 lžíce
Voda
vařící
3 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Polohrubá mouka 3 lžíce
Kakao 2 lžíce
Prášek do pečiva 1/4 balíček
Sníh z bílku
ze
3 ks
Krém
Tvaroh 1 kostka
Máslo 100 g
Cukr 100 g
Zavařenina  
Poleva
Čokoládové kaštany 2 ks
Ztužený tuk 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky, vodu, cukr a olej utřeme, přidáme střídavě sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Lehce promícháme a upečeme v dortové formě. Upečený korpus pomažeme zavařeninou, naneseme tvarohový krém, uhladíme a polijeme polevou z ledových kaštanů. Povrch můžeme zdobit ovocem, ořechy apod.

Krém: utřeme máslo s cukrem a zašleháme tvaroh.

Poleva: ve vodní lázni rozehřejeme ledové kaštany s tukem a promícháme dohladka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 33 x
1-
4.7 33 5 1
Reklama
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Dort na lžíce

Komentáře

  1. Marta Kracíková   16.07.2010 | 9:30 | reagovat |

    Amy děkuji, zřejmě jsem chybovlala ve všem - máslo jsem víc ohřála, použila jsem řídký tvaroh z vaničky a dala jsem i málo cukru :-( ...nu, chybami se člověk učí - ještě jednou děkuji za reakci a rady, příště se snad zadaří lépe.

  2. Amy -   16.07.2010 | 6:27 | reagovat |

    Marta - je důležité mít máslo i tvaroh stejně teplé (nepoužívat tukové náhražky). Má se použít tvaroh v kostce, srážení způsobuje voda, která může z řidšího tvarohu vystoupit a ještě to souvisí s cukrem: pokud dáte málo cukru, který vodu "pohlcuje". Na spravení zkuste slít vodu a za stálého šlehání přisypat ztužovač nebo pár lžiček instantního pudinku apod.

  3. Marta Kracíková   15.07.2010 | 13:52 | reagovat |

    Dělala jsem také dvojnásobnou dávku, korpus rozkrojila a přidala jahody - opravdová mňamka!!! Navrh jsem posadila gumového pterodaktyla a syn, náruživý milovník prehistorických ještěrů byl nadšen :-)Jen jsem se chtěla zeptat - nestalo se mi to poprvé- chtěla jsem udělat krém ještě na dozdobení dort -to samé, tvaroh, máslo, cukr - ale zdrcl se- vůbec se to nespojilo, zhrudkovatělo to, dokonce to tentokrát i pustilo nějakou vodu. Můžete mi, prosím, poradit, kde dělám chybu. předem děkuji

  4. Zdenka Kocmichová   13.05.2010 | 19:14 | reagovat |

    Moc dobré. Také jsem všeho dávala víc (většinou 5) a přidala jahody. Moc chutné.

  5. Jana Řeháková   31.07.2009 | 13:20 | reagovat |

    Nejlepší tvarohový dort, co jsem objevila. Líbí se mi, že je jednoduchý a BEZ želatiny. A pozor! Tchyně ochutnala a hned si brala recept! To znamená vrchol mého kuchařství...

1 2 3 4 ... 7 ... 9 ... 12 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web