Domácí saké

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 3 litry vody:
    • 1
      kg cukr
    • 0,5
      kg rýže
    • 50
      g droždí
    • 50
      g rozinky
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      ks zázvor
    • 2
      ks pomeranč
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve třech litrech vody rozpustíme cukr a povaříme, druhý den do této sladké vody přidáme rýži, droždí, rozinky, nové koření, hřebíčky, nadrobno nakrájenou vanilku, zázvor, řádně oprané a pecek zbavené pomeranče a citron (z plodů nejprve vymačkáme šťávu a pak nadrobno nakrájíme do roztoku).
2
Roztok nalijeme do pětilitrové láhve od okurek, uzavřeme prodírkovaným "pauzákem" nebo jiným tvrdším papírem a zajistíme gumičkou. Sklenici necháme 6 týdnů v teplé kuchyni, pak scedíme a ještě dvakrát přefiltrujeme přes čistou gázu nebo filtr 3B.
Zařazení: Nápoje Alkoholické

Komentáře k receptu

  • Jaroslav Orlík
    Jaroslav Orlík |

    10. 12. 2015 21:05

    Co to je za recept , 1 zázvor? Máte představu, jak je zázvor silné koření? To jako sášek mletého zázvoru nebo jeden kořen zázvoru? Špatný recept.