Autor:

Domácí pomerančový extrakt

Snadné
Ingredience
Pomerančová kůra
čerstvá, v bio kvalitě
 
Vodka  
Domácí pomerančový extrakt

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Pomeranče škrabkou na brambory zbavte kůry (potřebujete jen oranžovou část, ne tu bílou - bílá způsobuje hořkost), můžete nakrájet na tenčí proužky. Můžete nastrouhat na ostrém struhadle - v tu chvíli to doporučuji dělat nad mističkou, kam bude „kapat“ i olej obsažený v kůře. Vložte do čisté uzavíratelné sklenice, mističku „vypláchněte“ vodkou a kůru zalijte vodkou tak, aby kůra byla ponořená.

Nechte nejméně 6 týdnů stát na suchém temném místě v pokojové teplotě. Když si vzpomenete můžete lahvičkou zatřepat. Před použitím se zbavte kůry.

Vhodné do cukroví, pudinků, creme bruleé, dortových krémů, náplní, koktejlů apod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Domácí pomerančový extrakt

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web