Autor:

Domácí vanilkový extrakt

Snadné
Ingredience
Vanilkový lusk
2-3
 
Vodka 200 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Vanilkové lusky vložte do čisté úzké a vyšší skleničky a zalijte vodkou a pevně uzavřete. Nechte alespoň 6 týdnů odležet v temnu. Když si vzpomenete, tak lahvičkou zatřepte. Už po pár dnech se vám tekutina začne krásně zbarvovat do hněda a cca po deseti dnech ucítíte i silnější vanilkové aroma, pokud otevřete lahvičku.

Pokud potřebujete/chcete, můžete lusky zkrátit nebo podélně rozříznout - v tom případě vám budou v extraktu plavat zrníčka (což si myslím není na škodu).

Pokud se dostanete k několika druhům vanilkových lusků (já mám z Indonésie, Madagaskaru a Komorských ostrovů) - můžete zkusit udělat extrakt z každého druhu zvlášť. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Domácí vanilkový extrakt

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web