Autor:

Domácí paštika z kuřecích jater

35 minut PT0H35M
Snadné
Ingredience
Kuřecí játra 500 g
Máslo 150 g
Česnek 2 stroužek
Cibule
menší
1 ks
Tymián 2 snítka
Koření pěti vůní 1 špetka
Sůl 1 lžička
Pepř celý 2 špetka
Smetana 2 lžíce
Červená paprika 2 špetka
Rozmarýn
trochu do paštiky - zbytek použijeme na ozdobu
1 svazek
Domácí paštika z kuřecích jater

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Vnitřnosti

Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáme do kuch. robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.

Paštiku přepasírujeme přes síto, aby byla hladká. Rozdělíme do mističek, uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.

Podáváme s pečivem :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2+
4.5 14 5 1
Losos grilovaný na thajský způsob Skvělé recepty pro letní grilování - část II. Články z

Komentáře k receptu: Domácí paštika z kuřecích jater

Komentáře

  1. Vilibald von Grenzwachter   09.07.2016 | 17:43 | reagovat |

    Moje úprava-Na sádle nechám zezačátku rozškvařit kostičkyanglické slaniny-asi 25 dkg,pak přidám koření,cibulku,česnek,chvilku počkám a přihodím játra.Když jsou hotová,podliji portským vínem-asi 1-1,5 dcl,nechám odpařit a potom zaliji smetanou.Máslo a rozmarýn nedávám vůbec-rozmarýn se podle mne do téhle paštiky moc nehodí,zato tymián je skvělý,ten dávám i do paštiky,nejen na ozdobu.Máslem nezalévám,neosvědčilo se!Rozpustím sádlo a tím paštiku zaliji a vložím snítku tymiánu.Mňamka!

  2. Jitka   14.09.2015 | 17:46 | reagovat |

    Chci dělat zítra, jen mám dotaz. Do paštiky dám 100g a ten zbytek 50g na polití nebo 150g do paštiky a 50g na polití?
    Děkuji za odpověď :-)

    1. Petra   02.02.2016 | 14:34 | reagovat |

      Jak jste to nakonec udělala? Taky by mě to zajímalo :-!

  3. Haninka   25.05.2015 | 20:32 | reagovat |

    dnes jsem vyzkoušela, je to úžasná dobrota

  4. zdenka   08.11.2013 | 11:40 | reagovat |

    skusim ji udelat na vanoce. j :-*

    1. Jarča   05.04.2015 | 16:42 | reagovat |

      Za zkoušku na Vánoce by stála za to.

  5. Mauner   06.11.2013 | 10:41 | reagovat |

    Podobný recept dělám roky a je výborná. Dělám z 1 Kg a zbytek vždy zamrazím v normálním hrnečku. Ale stejně ho za 14 dní vytáhnu a sním ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web