Autor:

Domácí paštika z kuřecích jater

35 minut PT0H35M
Snadné
Ingredience
Kuřecí játra 500 g
Máslo 150 g
Česnek 2 stroužek
Cibule
menší
1 ks
Tymián 2 snítka
Koření pěti vůní 1 špetka
Sůl 1 lžička
Pepř celý 2 špetka
Smetana 2 lžíce
Červená paprika 2 špetka
Rozmarýn
trochu do paštiky - zbytek použijeme na ozdobu
1 svazek
Domácí paštika z kuřecích jater

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Vnitřnosti

Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáme do kuch. robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.

Paštiku přepasírujeme přes síto, aby byla hladká. Rozdělíme do mističek, uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.

Podáváme s pečivem :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2+
4.5 14 5 1
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Domácí paštika z kuřecích jater

Komentáře

  1. Vilibald von Grenzwachter   09.07.2016 | 17:43 | reagovat |

    Moje úprava-Na sádle nechám zezačátku rozškvařit kostičkyanglické slaniny-asi 25 dkg,pak přidám koření,cibulku,česnek,chvilku počkám a přihodím játra.Když jsou hotová,podliji portským vínem-asi 1-1,5 dcl,nechám odpařit a potom zaliji smetanou.Máslo a rozmarýn nedávám vůbec-rozmarýn se podle mne do téhle paštiky moc nehodí,zato tymián je skvělý,ten dávám i do paštiky,nejen na ozdobu.Máslem nezalévám,neosvědčilo se!Rozpustím sádlo a tím paštiku zaliji a vložím snítku tymiánu.Mňamka!

  2. Jitka   14.09.2015 | 17:46 | reagovat |

    Chci dělat zítra, jen mám dotaz. Do paštiky dám 100g a ten zbytek 50g na polití nebo 150g do paštiky a 50g na polití?
    Děkuji za odpověď :-)

    1. Petra   02.02.2016 | 14:34 | reagovat |

      Jak jste to nakonec udělala? Taky by mě to zajímalo :-!

  3. Haninka   25.05.2015 | 20:32 | reagovat |

    dnes jsem vyzkoušela, je to úžasná dobrota

  4. zdenka   08.11.2013 | 11:40 | reagovat |

    skusim ji udelat na vanoce. j :-*

    1. Jarča   05.04.2015 | 16:42 | reagovat |

      Za zkoušku na Vánoce by stála za to.

  5. Mauner   06.11.2013 | 10:41 | reagovat |

    Podobný recept dělám roky a je výborná. Dělám z 1 Kg a zbytek vždy zamrazím v normálním hrnečku. Ale stejně ho za 14 dní vytáhnu a sním ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web