Domácí klobásy II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      kg maso 1/3 hovězího a 2/3 vepřového
    • 10
      stroužek česnek
    • 1
      l voda
    • 200
      g sůl
    • 100
      g paprika - sladká
    • 50
      g pálivá paprika
    • 1
      balíček pepř mletý
    • 1
      balíček drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakájíme na kostky, promícháme se solí a necháme týden uležet. Poté hovězí maso pomleme najemno, vepřové maso nahrubo nebo nakrájíme na kostičky cca 1x1 cm. Přidáme koření, prolisovaný česnek a vodu. Směs důkladně promícháme. Uděláme placku, kterou na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Maso případně dochutíme. Plníme do střev a udíme mezi 60-70 °C zhruba 12 hodin.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové

Komentáře k receptu

  • Jana K.
    Jana K. |

    3. 3. 2008 13:27

    Abys ochutnal, jak je to okořeněné a osolené, tak to na kousíčku musíš vyzkoušet, nejlépe tedy na té miniplacce, kterou si uděláš z 1 lžíce směsi nebo si uděláš malinkou klobásku a uvaříš ve vodě - potom po ochutnání celou směs dokořeníš či dosolíš - chápete? tak je to myšleno.

  • tomas novak
    tomas novak |

    25. 11. 2004 12:36

    protoze asi ochutnas jestli je to treba prisolit,pridat palivou papriku atd.......

  • Jiří Suk
    Jiří Suk |

    27. 10. 2004 10:16

    Proč dělám placku a peču ji na oleji, když přece směs dávám do střev a pak udím ? Já tomu vůbec nerozumím.