Dobrá frankfurtská polévka

Hodnocení:

Moje:

-
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1,2
      l hovězí vývar
    • 300
      g brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička paprika - sladká
    • 200
      g párky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu ji na lžíci sádla orestujeme, zaprášíme moukou a asi 1 minutu za stálého míchání restujeme. Přisypeme papriku, aby se v tuku rozpustila. Za stálého míchání vzniklou cibulovou jíšku s paprikou zalijeme chladným vývarem. Jíšku řádně rozšleháme metličkou a polévku přivedeme k varu.
2
Přidáme brambory - oloupané a nakrájené na kostičky, dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
3
Stáhneme oheň na třetinu a pomalu vaříme za občasného míchání do změknutí brambor.
4
Párky nakrájíme na kolečka, zprudka krátce opečeme v pánvi na lžíci sádla, přidáme do polévky a ještě krátce povaříme, aby se spojily chutě.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.