Divoké závitky v římském hrnci

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
kýta (nebo drůběží plátky)
1/2 kg
Mrkev 3 ks
Celer 1/4 ks
Cibule 3 ks
Cuketa
menší (lze i větší a starší)
1 ks
Šunka
nebo anglická slanina
 
Vařená vejce
lze přidat
 
Pepř mletý  
Nové koření  
Bobkový list  
Tymián  
Sůl  
Ocet  
Kečup - jemný  
Okurka  
Hořčice  
Kyselá smetana
nebo jogurt (možno vynechat)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Drůbeží

Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na robotu. Proložíme divokým kořením a trochu osolíme. Plátky masa naklepeme, potřeme hořčicí a kečupem, položíme na ně plátky třetí cibule, šunky nebo slaniny, popř. kyselé okurky, vařeného vajíčka, jako když děláme španělské ptáčky (podle zvyklostí v rodině volíme náplň) naplněné plátky přeložíme a zajistíme nejlépe bambusovými párátky (ostrá, pevná, přírodní). Závitky položíme na zeleninu, zvenku mírně osolíme, nepodléváme, přikryjeme poklicí a dáme péci na 200 °C do trouby. Pečeme, dokud vše nezměkne (mé troubě to trvalo 1,5 hodiny).

Potom podáváme buď přírodní - tj. maso a k tomu plátkovou zeleninu se šťávou, nebo zeleninu rozšťoucháme, event. propasírujeme a zjemníme smetanou nebo jogurtem - omáčka má chuť jako svíčková. První varianta je dle mého názoru dietní (pokud nepoužijeme do závitků slaninu) a dokáže ukojit nezvladatelnou chuť na svíčkovou, nebo na ptáčky, i když je zrovna podle diety nesmíte....

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Divoké závitky v římském hrnci

Komentáře

  1. milena kubikova   11.11.2007 | 21:46 | reagovat | závadný

    vyborna zalezitost....nerobila som zavitky, ale kuracie stehna, ktore som pokladla platkami slaniny a tiez som vylozila pekacik....zeleninu som neplatkovala , ale pracne kocockovala .nepridavala som k nej ani smotanu, ani som ju nemixovala. neodhadla som mnozstvo zeleniny, tak som dorobila ako prilohu zemiaky na tymiane. nabuduce zdvojnasom mnozstvo zeleniny a bude to ako samostatna priloha.....skvele jedlo. davam jedna a vdaka za recept...rozhodne ho zaradim do repertoaru.

  2. Lucie   22.10.2007 | 14:16 | reagovat | závadný

    Podobně jsme maso "na diviko" dělali vždycky u nás doma,ale buď kuře nebo holoubata. Je to vynikající. U nás se ale na talíři podávala vždy pouze čistá šťáva, bez zeleniny nebo smetany, s houskovým knedlíkem. Já toto jídlo dělávám nyní také, ale šťávu přecedím a mírně jí zahustím kouskem másla prohněteným s hladkou moukou.

  3. Jitka Petrásková   19.10.2007 | 16:03 | reagovat | závadný

    Zrovna si lámu hlavu, co dietního uvařit. Skvělá inspirace, troufám si hodnotit i bez vlastního vyzkoušení, tady nemůžeme udělat chybu.

  4. Eva Mlýnská   19.10.2007 | 8:39 | reagovat | závadný

    Tohle určitě stojí za vyzkoušení. Jen toho masa to bude chtít trochu víc.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web