Autor:

Cuketové karbanátky

Snadné
Ingredience
Cuketa
(Středně velká)
1 ks
Mleté maso
(Směs)
400 g
Strouhanka 50 g
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžíce
Vejce 1 ks
Sádlo
(Vepřové)
50 g
Rajský protlak 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Vymícháme maso s vejcem, protlakem a kořením do hladké hmoty. Nastrouháme nahrubo oloupanou cuketu, přidáme strouhanku, škrob a vše důkladně spojíme. Tvoříme kulaté placičky, které pečeme na sádle, mírně pokropené vodou. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Zelené thajské kari s kuřetem Kapusta? Vezměte ji na milost! Články z

Komentáře k receptu: Cuketové karbanátky

Komentáře

  1. Ssun   23.09.2013 | 13:56 | reagovat | závadný

    To vypadá jako dobrota, akorát bych je pekla v troubě, sádlo na mě dobře nepůsobí :)
    A šly by k tomu chuťově hranolky holky? Pečené taktéž v troubě - rozumějte tedy kvalitní přírodní hranolky s minimem tuku a chutí pravých brambor :)

  2. Viktor   15.09.2011 | 12:22 | reagovat | závadný

    Včera jsem se na karbanátky vrhnul přesně podle receptu. Výsledkem byla bohužel hmota chutí, vzhledem i konzistencí podobná spíše jitrnicovému prejtu :'( Tak nevím, kde se stala chyba :-\

  3. Klára Kvičerová   14.05.2010 | 23:32 | reagovat | závadný

    bez škrobu a česneku - měkoučké, šťavnaté a delikatesní! Určitě tip na jednoduchou, výbornou a hlavně rychlou večeři. Jako přílohu jsem zvolila quinou, nevím jestli to v Čechách je (připomíná to kuskus, ale je to maličko křupavější a chutnější), čerstvá rajčata a trochu kečupu - jasnačka, brzy bude opakování!

  4. Katka Š.   02.07.2009 | 10:02 | reagovat | závadný

    Mleté maso nemám, zkusím tam dát místo něj sojové maso. Uvidíme...

  5. Danka Snášelová   01.08.2007 | 10:57 | reagovat | závadný

    Anonyme, podle receptu se karbanátky pečou. Jsou určitě lehčí než smažené. Recept jsem ještě nedělala, ale mám ho mezi oblíbenými. Velice brzo vyzkouším a potom ohodnotím a dám vědět. Vyzkouším i podle paní Evy P. (l6.4.2007. Tato obměna mě zaujala.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web