Cuketová turšija

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Zelenina
    • cuketa 3 díly
    • červená paprika 2 díly
    • cibule 1 díl
  • Na 7 kg směsi
    • 200
      g česnek
    • 200
      ml olej
    • 200
      ml ocet
    • 200
      g cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu nakrájíme na plátky, papriku na proužky a cibuli na kolečka. Promícháme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, olej, ocet, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a necháme 3 hodiny odležet. Potom vložíme do sklenic, uzavřeme a krátce sterilizujeme (jen aby chytilo víčko). Pokud máme směsi méně jak 7 kg, množství ostatních ingrediencí si přepočítáme.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 5. 2006 07:06

    Lenka, všade tam, kde by ste použili kyslé uhorky, čalamádu a pod. Pred použitím dávam fľašku do chladničky, my máme radi studené.

  • Lenka
    Lenka |

    12. 5. 2006 13:30

    K čemu toto používáte? Jako čalamádu, ajvar? Doporučte!