Cuketová polévka - i pro vegany

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      cibule
    • 1
      ks cuketa (Asi 500 g)
    • 1
      ks tofu Přírodní
    • sůl
    • vegeta
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme dvě nadrobno nakrájené cibule, přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou cuketu, trochu vegety a soli a dolijeme vodou. Vaříme asi 20 minut.
2
V mezičase si rozmixujeme tofu se čtvrt šálkem vody, přidáme lžíci octa, trochu muškátového oříšku, promícháme a směs nalijeme do polévky. Povaříme ještě 5 minut. Hotovou polévku zdobíme nadrobno pokrájenou petrželovou natí.
3
Polévku lze jíst teplou i studenou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    1. 6. 2007 11:13

    Má krevní skupina => moc dobré :-)