Cuketa s tuňákem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa veľká
    • 170
      g tuňák podľa chuti je možno použiť i menšie balenie
    • 1
      ks rajčata
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 100
      g eidam sýr
    • pepř celý
    • sůl
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu umyjeme, rozkrojíme napůl a každou polovinu rozřežeme ještě podélně a následně vydlabeme. (Druhá možnost je taková, že cuketu rozkrojíme napůl a z každé půlky odrežeme jen vršek, vydlabeme - v tomto případě vznikne mnohem hlubší "lodička" a víc místa na ingredience).
2
Vydlabanou cuketu posolíme, popeříme. Rajče a mladou cibulku nakrájíme na malé kousky a vložíme do cukety. Na vrch naklademe tuňáka - já osobně tuňáka pořádně stlačím, aby se ho tam vešlo hodně :-) A na vrch cuketu posypeme strouhaným Eidamem spolu s bazalkou (ale radši používam 20% sýr Krolewski ).
3
Podlijeme vodou a pečeme na 150° asi 20 min v zapékací míse. Cuketa se musí dát zlehka rozkrojit nožem. (Já osobně peču na malém plechu s papírem na pečení).
4
K cuketě podávam celozrnné pečivo a dressing (bílý jogurt + tzatziky koření)
5
Přeji dobrou chuť ;-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Poppy
    Poppy |

    20. 6. 2014 15:07

    Super! Zdravé, chutné a dietní :-)

  • petika
    petika |

    3. 8. 2011 11:59

    :-[ už je tam :-)

  • Luka
    Luka |

    2. 8. 2011 12:16

    Někam se vytratila bazalka.